Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
01IMG_0152

Spiesgegrilde Iberico Varkenshaas met Parmezaankorst.

Van Forged kregen we dit mooie recept. Het zag er zo lekker uit dat we het meteen gemaakt hebben. De marinade geeft een heerlijke smaak aan het vlees en de combinatie met de Parmezaankorst is geweldig.

Van Forged kregen we dit mooie recept. Het zag er zo lekker uit dat we het meteen gemaakt hebben.
De marinade geeft een heerlijke smaak aan het vlees en de combinatie met de Parmezaankorst is geweldig.

Houd rekening in je planning dat je het vlees minimaal 5 uur marineert, maar een nacht over is nog lekkerder.

Bereiding
1. Start met de marinade. Doe de salie, sjalotjes, knoflook, zout, rozemarijn, oregano, komijn, paprikapoeder en peper in de mixer en vermaal met elkaar. Voeg vervolgens de wijn, mosterd en olijfolie toe en mix opnieuw.
2. Snijd de varkenshaas in dikke plakken van zo’n 2,5 cm en doe deze in een kom samen met de marinade. Meng goed door elkaar en laat dit minimaal 5 uur (liever een nacht) trekken in de koelkast.
3. Rijg de varkenshaas aan de Forged spies en veeg de overtollige marinade er af. Dat zal verbranden en we willen ook een lekkere grillkorst. Strooi er nog een beetje salie overheen. Grill het varkenshaas zo’n 10 minuten en keer om de 2 . 3 minuten om. Bestrooi vervolgens de bovenkant van het vlees met de Parmezaanse kaas. Zodra deze is gesmolten draai je hem om naar de vuurkant en bestrooi je de andere kant met de kaas.
Let op niet te veel kaas in 1 keer, dan smelt het er af als je draait. Beter een paar keer een beetje strooien.

Draai de spies regelmatig tot de gewenste gaarheid is bereikt. De kaas zal op een gegeven moment een beetje goudbruin en lekker krokant zijn. Serveer uit met de serveerpan en strooi er naar smaak wat Parmezaanse kaas overheen.

Ingrediënten
 ca. 1 kg Ibericao varkenshaas
  1 el verse salie, fijngehakt
  100 gr geraspte
Parmezaanse kaas
Voor de marinade
  250 ml rode wijn
  15 blaadjes salie, fijngehakt (gedroogd kan ook)
  2 sjalotjes
  4 teentjes knoflook
  1 el zout
  2 el milde mosterd
  1 el rozemarijn, fijngehakt (gedroogd kan ook)
  1 el oregano, fijngehakt (gedroogd kan ook)
  1 tl gemalen komijn
  1 tl paprikapoeder
  1 tl zwarte peper
  200 ml olijfolie

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.