0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Maandag 2 Oktober 2022

    SMOKIN’ CHICKEN MET HERFSTBOKBIER

    Onze pitmaster Reli heeft een mooie set samengesteld voor de bereiding van een Smokin’ Beercan Chicken.

    De set bestaat uit een hele kip, een Kiphouder, een zak applewood rookhoutsnippers en een zakje Smokin' Hot Chicks rub van de Rokende Règâhs.

    We zijn hier even mee aan de slag gegaan in de pit en het resultaat was een prachtige sappige, malse dampende kip.

    We stoken The Bastard op naar een kleine 200 graden en plaatsen de platesetters en de RVS roosters alvast in het multi level cookingsystem.

    Dan pakken we 2 herfstbok biertjes, 1 voor de pitmaster en 1 voor de kip.

    Een blikje vullen we tot de helft met het bier. Dan pakken we een injector (zit niet bij de set, maar vanaf 9,95 bij ons verkrijgbaar) en deze vullen we met herfstbokbier.

    Hiermee spuiten we de kip in bij de borst, rug en dijen. Het is een experiment, we gaan zien wat het brengt.

    De kip zetten we vervolgens rondom in de Rokende Regahs rub.

    Het blikje met bier zetten we alvast even in de Bastard om op te warmen. Uit de koelkast vandaan duurt dat anders te lang voor het mooi.

    We zetten de chicken roaster standaard in elkaar en plaatsen het warme blikje bier er in. We snipperen 2 tenen knoflook en knippen wat tijm takjes. Dit doen we beide bij het bier in het blikje.

    Als het blikje mooi vast staat in de houder plaatsen we de kip er overheen.

    De schaal van de kiphouder vullen we met de rest van het bier en we plaatsen een thermometer in de kip.

    Het geheel plaatsen we in een Petromax skillet. Dat hoeft natuurlijk niet, maar we gaan meteen aardappeltjes meegaren. Deze aardappel partjes met schil hebben we even voorgekookt en gekruid.

    De partjes plaatsen we rond de kipstandaard in de skillet en schenken er wat Di Lorenzetto olijfolie over.

    We pakken een hand met Applewood houtsnippers uit het Smokin’ Chicken pakket en leggen dit op de brandende kolen.

    Dan plaatsen we het multilevel cooking system kompleet in de Bastard en daarop de skillet met de kipstandaard.

    Houtsnippers roken minder lang dan chunks en geven de kip zo een heerlijke lichte rooksmaak zonder te overheersend te zijn.

    Als we een kerntemperatuur in de kippenborst hebben van 74 graden halen we de kip uit de kamado en laten hem even rusten.

    De kip heeft een heerlijke krokante huid met daaronder een mooie lichtroze rooktint op het sappige blanke vlees.

    Persoonlijk maken wij een kip ‘standaard’ aan het draaispit, maar deze kip is super mals, zo sappig en vol van smaak, wij gaan hem zeer zeker vaker zo bereiden.

     

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking