0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 19 December 2021

    SMOKEY PICANHA MET GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL

    We hebben geweldige picanha’s binnen gekregen van Platte Valley USA.

    Deze picanha’s komen van 160-180 dagen graan gevoerde black Angus runderen van de Viola family uit Colorado.

    Met de feestdagen in aantocht wilden we daar een lekker recept voor bereiden.

    Dus zijn we even rustig gaan zitten om door onze BBQ bibliotheek te bladeren en in het NEXT LEVEL BBQ BOEK van Smokey Goodness kwamen we een heerlijk recept tegen.

    (Zoek je nog een kadotip voor de feestdagen? Deze boeken zijn altijd een geslaagd kado)

    De onderkant van de Picanha maken we ‘schoon’ door eventueel overtollig vet en/of vliesjes weg te snijden.

    Aan de bovenkant snijden we de vetkap kruislings in op een afstand van ca. 5 mm, zo ontstaan een soort blokjes als je de picanha iets buigt.

    Door de ‘blokjes’ klein te houden ontstaat een mooiere garing en kunnen de kruiden er beter intrekken.

    We bestrooien de picanha rondom met Beefalicious Rub van Smokey Goodness en masseren dit lekker russen het vet.

    Dit laten we een uurtje intrekken terwijl we de kamado aansteken en indirect inrichten op 135 graden.

    Op de gloeiende kolen gaan 3 kleine chunks CherryWood van Blues Hog en we plaatsen de convEGGtor en het RVS rooster.

    Hierop gaat de Picanha met daarin de Meater (ook een kadotip).

    We stellen de kerntemperatuur in op 52 graden.

    4 Zoete aardappelen wrijven we rondom in met olie en we prikken er gaatjes in met een vork. Dan rollen we deze in aluminiumfolie.

    We kunnen deze bij de kolen onder de picanha leggen, maar vinden het zelf makkelijker om even de MiniMax ernaast te plaatsen.

    Deze stoken we op naar 150-160 graden en de pakketjes leggen we rechtstreeks op de kolen, tussentijds draaien we deze af en toe om.

    Tot ze zacht aanvoelen. Dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

    De picanha rookt ondertussen lekker door op 135 graden, na ongeveer een uurtje is deze klaar en leggen we hem onder alufolie bij de heater om te rusten. (We grillen hem dus niet af op het rooster).

    We hebben een lekkere paddestoelenmix van koningsoesterzwam, shiitake en beukenzwam en snijden deze in grove stukken. We snipperen tevens een teentje knoflook en een pepertje en zetten wokolie en sesamzaadjes klaar.

    De convEGGtor gaat uit de Medium Big Green Egg en we plaatsen een wok op het RVS rooster. Als de temperatuur stijgt doen we de onderste luchtschuif dicht, met de deksel open is er zuurstof genoeg en we willen niet wokken op 600 graden.

    In de wok doen we wat olie en de zwammen, deze roeren we lekker om, dan doen we er de knoflook en peper bij, weer even lekker wokken, dan gaat de wokolie erbij en wokken we nog heel even door. Nu strooien we er een eetlepel sesam zaadjes over, roeren nog één keer goed door en halen de wok van de kamado.

    Dit wokken is echt minuten werk, dus ondertussen is de Picanha lekker uitgerust en deze snijden we in dunne plakken.

    We serveren er de lekker pittige zwammen bij en de zoete aardappelen met zure room, gemalen chiliflakes, gemalen komijn en bieslook.

    Echt een mooi gerecht, wat zeker ook niet misstaat op een kersttafel.

    Bestel hier je Platte Valley Picanha

    www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking