Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
123741060_1534761176717505_3591867698664450946_o

Smoked Black Angus Short Ribs - Beef Ribs

In Nederland misschien bij sommigen wat minder bekend, maar Beef Ribs zijn echt the bomb in BBQ America. Short Ribs, Beef Ribs of Runderribben, ‘what’s in the name?’ Zijn heerlijk in de pan te bereiden, maar echt magisch worden ze in de BBQ. Iedere pitmaster heeft hier zijn eigen 'secret recipe' voor. Eigenwijs als we zijn vonden we geen enkel recept de juiste, dus roerden we 4 recepten door elkaar en brouwden hier weer ons eigen recept uit.

Allereerst mengen we de avond voor bereiding 50 gram chilisaus met 2 gesnipperde knoflooktenen en een handje afgeritste tijmtakjes.

Van de ribben verwijderen we het vlies aan de botkant en snijden aan de bovenkant de vetkap eraf. Geen paniek, er blijft genoeg vet over. We bestrijken de ribben rondom met het marinade mengsel en laten de ribben een nacht afgedekt in de koelkast liggen.

De volgende dag stoken we de Big Green Egg op en stellen hem, na plaatsen van de convEGGtor in op een stabiele 110 graden. We leggen 2 flinke chunks Blues Hog rookhout in de kolen en leggen de ribben op het RVS rooster met de Meater+ er in. De kerntemperatuur is voorlopig nog niet relevant, maar we hebben een uur of 6 nodig en dan is het handig als je binnen aan het werk bent en ondertussen de rooster temperatuur kan monitoren.

Na 3,5 uur zit de rook lekker in het vlees en leggen we de ribben in een bakje. Dit dekken we af met aluminium folie.

We gaan nu ook op de kerntemperatuur letten en laten deze stijgen naar 93 graden. We zijn inmiddels een uur of 5 verder en de kern staat op 93 graden. We halen de folie er af en bestrijken de ribben met het vocht onderuit het bakje, en dit herhalen we een aantal keer gedurende 30 minuten.

We halen het bakje van het rvs rooster, verwijderen de platesetter, plaatsen het gietijzeren rooster en stoken de Big Green Egg op naar 200 graden. Ondertussen mengen we 50 ml ahorn siroop en 100 ml balsamico azijn.

We snijden een paar tomaten doormidden en schenken olijfolie over het snijvlak.

Als de Big Green Egg op temperatuur is leggen we de tomaten op het rooster en de ribben.

De tomaten grillen we rondom en bestrijken we ondertussen met de stroop/balsamico mix. Dit strijken we ook over het vlees. Het vlees hoeft maar even en als de tomaten klaar zijn halen we alles van het rooster.

We serveren de Smoked Beef Ribs met een pasta salade en de gegrilde tomaten. Houd er rekening mee dat dit letterlijk en figuurlijk een machtig recept is.

Bestel hier je short ribs

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Thuis uit eten.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.