SCHLEMMER SCHNITZEL

SCHLEMMER SCHNITZEL

Het is weer schnitzeltijd en we vonden een mooi recept van Rudolph van Veen op 24 kitchen.
Uiteraard maken wij deze wel gewoon op de Big Green Egg.
De SCHLEMMER SCHNITZEL! Schlemmer zou staan voor smulpaap, nou dat komt goed van pas.

Om te beginnen snijden we de ui, paddestoelen en de knoflook. Dan schillen we de winterpeen en snijden deze in blokjes.
Het blijft natuurlijk outdoorcooking dus het mag allemaal best lekker grof.

We stoken de Big Green Egg goed op en plaatsen de Duch Oven er in. Als deze goed op temperatuur is doen we er wat olie in en de ui, gehakt en knoflook. Dit braden we even aan dan gaan de paddestoelen er bij en de winterpeen.
We malen er wat chili flakes over en weer even lekker doorbraden, dan gaan de tomaten erbij. Wij kozen voor een blik ontvelde POMODORI tomaten die we grof in stukken hebben gesneden.
Zonder wijn kan het natuurlijk geen dag worden dus schenken we royaal witte wijn erbij en voegen nog wat zout toe.
Het is een mooi los recept, dus je kan met de vulling variëren zoveel je wilt.

We doen de Big Green Egg dicht en laten de saus lekker door pruttelen, af en toe even door roeren.

Als de saus wat ingekookt is en de peen mooi beetgaar halen we de Dutch Oven er uit en zetten deze weg met de deksel er op.

Dan plaatsen we de 2 skillets ofwel gietijzeren pannetjes op het rooster. Als deze goed warm zijn gieten we hier royaal olijfolie in.
We malen nog wat chili flakes over de gepaneerde schnitzels en drukken dit wat aan. Dan gaan de schnitzels in de pannetjes.
Als beide kanten een mooi kleurtje hebben halen we de skillets er uit en scheppen wat uitgelekte saus over de schnitzels. Wees weer niet te zuinig.
Ondertussen plaatsen we alvast de platesetter (conveggtor) en brengen de BGE weer richting de 180-200 gr. We leggen per schnitzel 2 plakken jonge Goudse kaas op de saus en plaatsen de skillets terug.

In de winkel hebben we schitterende rooster verhogers (eggspander), die waren we helaas even vergeten mee te nemen. Maar met wat improvisatie kunnen we de schnitzels toch mooi boven elkaar plaatsen.

We laten de schnitzels 10 minuten liggen tot de kaas mooi gesmolten is, halen de skillets er uit en strooien er wat fijngesneden peterselie over.
De Schlemmer Schnitzel eten wij direct uit het pannetje, eventueel kan je er nog wat aardappelen bij maken.

www.BEEFEXCUSIEF.nl - Good Friends, Good Food, Good Times!
Bestel hier je gepaneerde schnitzel van Hollands varken: https://www.beefexclusief.nl/waards-varken-schnitzel-gepane…

Ingrediënten:

2 Gepaneerde Schnitzels
• 1 ui
• 250 g champignons en/of cantarellen
• 1 winterpeen
• 100 g rundergehakt
• 400 g tomatenblokjes
• 100 ml witte wijn
• olijfolie om in te bakken
• 4 plakken jonge kaas

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box