0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 24 Maart 2020

    Schichtfleisch - Gestoofde-gelaagde-Iberico procureur

    Eerst snijden we de 1,6 kg procureur in plakken van ca. 1,5 cm dik. Deze kruiden we rondom met 'R Butts R Smokin’ BBQ Rub van Ozark Heat. Uiteraard kan je ook je eigen favoriet gebruiken of zelf een rub maken.
    Dan snijden we 0,75 kg rode uien in schijven.
    Dan bedekken we de bodem van de Dutch Oven kruislings met gerookt ontbijtspek. Hierop plaatsen we om en om een rij vlees en een rij uien. (je kan ook afwisselen met paprika).
    Het hele pakket past mooi in onze FT6 Petromax Dutch Oven.
    Als alles gestapeld is gieten we er een halve pot Smokey Mountain BBQ saus van Blues Hog overheen.
    Als laatste dekken we de paninhoud weer kruislings af met bacon of ontbijtspek.

    Ondertussen hebben we het vuurtje al opgestookt en hier een paar Firebrand briketten in gelegd.
    We hangen de Dutch Oven aan de ketting en leggen wat hete briketten op de deksel.

    Hou even de temperatuur in de gaten, het moet zachtjes pruttelen en niet hard doorkoken.
    Speel dus waar nodig wat met het vuur en de hoogte van de pan.

    Na 3,5 uur is de spek opgelost en is het vlees super zacht en valt uit elkaar.
    We hollen wat broodjes uit en vullen deze met de heerlijke mix van vlees, ui en saus.

    Good Friends, Good Food, Good Times!
    www.BEEFEXCLUSIEF.nl -

    Bestel hier je:
    Iberico Procureur

    Rub

    BBQ Saus 

    Dutch Oven

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking