Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
279439974_1926774204182865_31434678778774935_n-1

Saté Lilit

Op Bali maken ze saté door eerst vlees of vis fijn te malen en dat te mengen met kokos en diverse specerijen. Hiervan maken ze een soort worstje wat om een stengel citroengras wordt gekneed om dit vervolgens te roosteren. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar door het citroengras krijg je een extra frisse smaakbeleving.

Op Bali maken ze saté door eerst vlees of vis fijn te malen en dat te mengen met kokos en diverse specerijen. Hiervan maken ze een soort worstje wat om een stengel citroengras wordt gekneed om dit vervolgens te roosteren.
Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar door het citroengras krijg je een extra frisse smaakbeleving.Ik kies er deze keer voor om saté lilit ayam te maken met het Waardse boerderij kipgehakt.
 
Ingrediënten voor de saté lilit;
  • 500 g kipgehakt
  • 50 gram geraspte kokos
  • 10 sereh stengels
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • zest en sap van een halve limoen
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el sambal badjak
  • 1 tl kurkuma
  • Peper en zout naar smaak
 
Rode peper, knoflook  en sjalotje fijn snijden en meng dit met alle overige ingredienten muv de serehstengels. Kneed van dit mengsel een soort worstje om de serehstengels.
Grill op het perforated rooster in de kamado.
 
Ingrediënten komkommerlinten in ’t zuur;
  • 300 ml gemberbier
  • 100 ml sushi azijn
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • Koriandercress
 
Meng het gemberbier met de sushi azijn. Snij een rode peper in dunne ringen, voeg toe.
Met een dunschiller lange stroken maken van een komkommer, voeg toe.
2 tot 3 uur marineren
 
Ingrediënten voor de saus;
  • 100 ml ketjap manis
  • 15 ml lichte sojasaus
  • 1 serehstengel
  • 1 sjalotje
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el limoensap
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl djinten
 
Meng de ketjap, sojasaus met het limoensap en de ketoembar en djinten. Skillet indirect op 175 graden, verwarm de sesamolie in de skillet en voeg de knoflook, sjalot, rode peper en de serehstengel (knopen, zodat hij kneust en de aroma vrij komt) toe. Aanbakken totdat de ui glazig wordt en afblussen met het ketjap mengsel. Zorg dat het mengsel niet gaat koken. Verwijder de skillet van de kamado. Een dag van te voren de saus maken is het lekkerste, pas net voor het serveren verwijder je de serehstengel.
 
Wij hebben de Saté Lilit van Reli geproefd en hij is echt geweldig een smaakexplosie met o.a. heerlijke kokos.

In het nieuwste BBQ magazine is onze pitmaster Reli niet alleen ‘covergirl’ er zijn ook 2 heerlijke recepten van haar gepubliceerd.
Ook onze pitmasters Kees en Ab en nog 37 andere pitmasters zijn met lekkere recepten terug te vinden in deze editie.
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.