0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Maandag 27 September 2022

    Sappige 'The Black’ Tri Tip, 120 dagen graan gevoerd.

    Tri Tip of ezeltje blijft een mooi stukje rundvlees. Of je het nu als cardif crack marineert in rode wijn en peper, of dat je het cavemanstyle bereidt of aan het draaispit grilt het is altijd succes verzekerd.
    Deze Tri Tip van the Black met een mooie vetmarmering gaan we simpel bereiden maar met een perfect resultaat.
    We trimmen de tri tip een beetje en bestrooien hem rondom met Funky Ouma Braaisalt, Alweer? ja, sorry, maar we zijn echt fan van deze kruiden.
    Dan stellen we de Bastard in op ca. 110 graden en plaatsen onderin het multilevel cooking system een halve platesetter en een half gietijzeren rooster.
    bovenin plaatsen we een RTVS rooster.
     
    Op de gloeiende kolen leggen we 2 chunks applewood van Blues Hog en we plaatsen het multilevel cooking system in de Bastard.
     
    We doen de Cook Perfect probe in het vlees en leggen de Tri Tip op het RVS rooster.
    We laten hem rustig garen naar een kerntemperatuur van 49 graden.
    Dan halen we hem van het rooster, zetten de onderste luchtschuif vol open en laten de deksel van de Bastard open.
     
    Het gietijzeren rooster was al lekker voorverwarmd en de temperatuur stijgt nu snel.
    We grillen de Tri Tip rondom af op het gietijzeren rooster en laten deze dan even rusten.
     
    Door de rustige garing is het vlees heerlijk mals en mooi egaal gegaard.
     
    We snijden het vlees in plakjes en serveren het met een frisse mix van Crème fraîche, mosterd en dille.
     

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking