RUBIA GALLEGA DRY AGED RIB EYE

RUBIA GALLEGA DRY AGED RIB EYE

Rubia Gallega, is een runderras afkomstig uit Galicië. Dit is het meest noordwestelijke stukje van Spanje gelegen boven Portugal.
Het vlees wordt gekenmerkt door een mooie vetadering. Deze Rib Eyes zijn 21 dagen dry aged, wat de smaak dieper en intenser maakt.
Je ziet dit ook duidelijk als we voor het grillen eerst wat zout op de steak strooien. Normaal trekt het vocht dan uit het vlees in het zout, dit lost op en het trekt weer terug in het vlees. Hier is er niet of nauwelijks vocht in het vlees en lost het zout amper op.
Belangrijk is dat deze steaks rustig ontdooien in de koelkast en ruim de tijd krijgen om op kamertemperatuur te komen.

Zoals gezegd, strooien we wat grof zeezout op het vlees en dan zorgen we dat de Big Green Egg op goed 200 graden staat met het gietijzerrooster geplaatst.

Als we de steaks op de grill leggen, het sissende geluid van een mooie searing klinkt en de rook omhoog dwarrelt loopt het water al in onze mond.
Deksel dicht en na een paar minuten draaien we de steaks 45 graden. Alleen om optische reden. We willen een mooie grillruit.
Dan draaien we de steaks en herhalen de ceremonie. Als ze rondom mooi gegrild zijn plaatsen we het RVS rooster (met verhoging) op het gietijzer, direct heat, maar ter hoogte van de ketelrand. Nu plaatsen we The Meater en stellen deze in op 49 graden.

Ondertussen hebben we de harde onderkanten van de groene asperges verwijderd, wat knoflooktenen gesnipperd en wat sesamzaadjes geroosterd in een droge wok.

Als de steaks op 49 graden kerntemperatuur zijn halen we ze er af en laten ze rusten, losjes afgedekt met aluminium folie.

We verwijderen het rvs rooster en plaatsen de wok direct op het gietijzerrooster,
Hierin gieten we wat sesamolie. Als deze op temperatuur is doen we hier de knoflook en asperges bij en roerbakken deze beetgaar.
Op het laatst mengen we hier de geroosterde sesamzaadjes door.

We hebben net een nieuwe BGE tafel gemaakt en het uitgezaagde blad levert weer een mooie serveerplank op.
Good Friends, Good Food, Good Times - www.BEEFEXCLUSIEF.nl -

De steaks leggen we hier op en bestrooien deze met wat
Flavor.Guru Tuscan Roast. Hierbij leggen we wat asperges. Bestel hier je Rubia Gallega dry aged rib eye: https://www.beefexclusief.nl/rubia-gallega-rib-eye-21-dagen…

Ingrediënten:
• 2 Rib eye
• Flavor.Guru Tuscan Roast
• 2 bundels Groene asperges
• Sesamolie
• Sesamzaad
• Knoflook
• Peper
• Zout

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box