ROADKILL CHICKEN - DON’T DRINK & TOK

  • Geplaatst op
  • Door Ab de Graaf
  • 0
ROADKILL CHICKEN - DON’T DRINK & TOK

Tussen alle drukte door hebben we een lekker DRUNK ROADKILL CHICKEN gemaakt.
Super simpel maar weer zo lekker.

ROADKILL CHICKEN - DON’T DRINK & TOK

Tussen alle drukte door hebben we een lekker DRUNK ROADKILL CHICKEN gemaakt.
Super simpel maar weer zo lekker.
Op Youtube zie je filmpjes hoe je de kip kan pletten door haar in een zak te doen, een plank er op te leggen en er met een dikke V8 pick-up truck overheen te rijden. Wij kozen voor een meer praktische oplossing door het borstbeen door te knippen met een wildschaar en de Waardse Boerderij Kip uit te vouwen.
Vervolgens hebben we haar geïnjecteerd met Grand Marnier, een sterke sinaasappel likeur. Kip en sinaasappel blijft natuurlijk een lekker combi, maar rum of iets anders waar je van houdt kan natuurlijk ook.
Daarna hebben we de hele kip ingewreven met Cheecky Chicken Rub van Smokey Goodness en indirect op de grill gelegd.
Gewoon lekker laten garen. We hebben weer een handje timbermist rookhout toegevoegd voor een kleine extra touch.
Ben je bang dat de kip niet plat genoeg ligt? leg er dan gewoon een baksteen bovenop. Wel even inpakken in de folie uiteraard.

Uiteindelijk de platesetter (in ons geval de wok) tussen het rooster en het vuur weggehaald en voor het krokante korstje de kip nog even vol op de grill gelegd.

WE LOVE TO GRILL - WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed