We zitten lekker in de vakantiegerechten daar past dit lekkere Rendang natuurlijk prima bij en ook niet onbelangrijk, Iedere Hollandse ‘kaaskop' kan dit maken. Als klein blond jochie had ik een Indonesische buurvrouw ‘mevrouw Kappelhof’ die in haar keukentje heerlijke gerechten kon bereiden. Gerechten met fantastische kruidengeuren die wij echt niet kenden.
We zitten lekker in de vakantiegerechten daar past dit lekkere Rendang natuurlijk prima bij en ook niet onbelangrijk, Iedere Hollandse ‘kaaskop' kan dit maken.
Als klein blond jochie had ik een Indonesische buurvrouw ‘mevrouw Kappelhof’ die in haar keukentje heerlijke gerechten kon bereiden. Gerechten met fantastische kruidengeuren die wij echt niet kenden.
Helaas stopt daar ook meteen mijn kennis van de Indonesische keuken.
Als ik de recepten zie en de lijst met bijzondere ingrediënten die bij de 'toko’ gehaald moeten worden laat ik me toch vaak afschrikken.
Maar gelukkig hebben we Huub Hamar de la Brethoniere Hij weet alles over de Indonesische keuken en hij deelt deze kennis graag.
Zo geeft hij speciale Workshops bij Beef Exclusief gebaseerd op de Aziatische keuken.
Op speciaal verzoek van Harold heeft hij nu een Bumbu, een kruidenmix samengesteld waarmee iedereen een heerlijke rendang kan bereiden.
Als Beef-X voorproever mogen wij dit uittesten.
We hebben maar 3 dingen nodig:
- 1 kg Flat Iron steak (sukade)
- 1 zakje Bumbu Brethoniere
- 1 liter kokosmelk, bijvoorbeeld Aroy-D verkrijgbaar in de Toko of betere supermarkt
Eerst stoken we de Big Green Egg Medium op naar ruim 200 graden met het gietijzeren rooster er in.
De sukade bestrooien we met wat Flor del Delta zeezout en grillen we aan beide zijden even aan.
Dan halen we deze van het rooster en snijden hem in blokjes van 5x5 cm.
We plaatsen de Dutch Oven op het rooster en als deze warm is doen we de Bumbu Brethoniere in de pan en roeren dit even om meteen doen we het vlees erbij en roeren nogmaals geod om. De geur is echt al heerlijk.
Nu schenken we er beetje bij beetje al roerend 700 tot 1.000 ml kokosmelk bij afhankelijk hoe mild je de rendang wilt hebben.
Nu plaatsen we de convEGGtor / platesetter en de pan op een hoog rooster met de deksel er op.
We laten de rendang minimaal 3 uur lekker zachtjes pruttelen terwijl we het af en toe omroeren.
That’s all!
We serveren de Rendang met witte rijst, ‘Javaantjes’, boontjes geraspte wortel en wat kroepoek.
Huub bedankt, wat een heerlijk gerecht is dit, het bracht me echt terug naar het kleine keukentje van onze buurvrouw.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00