Plank gerookt, skillet gegrilde Picanha met verse Chimichurri

Plank gerookt, skillet gegrilde Picanha met verse Chimichurri

Tja hoe ga je zo’n bereiding nou eens noemen?
Voor we beginnen snijden we de vetkap van de picanha kruislings in tot net door het vet heen.
De Big Green Egg hebben we ingesteld op ca.110 graden, direct heat met hoog rooster.

De picanha leggen we op 2 cederhouten plankjes van KokenOpHout. 1 grote kan uiteraard ook, maar die hadden we even niet in de pit liggen.
We steken de Meater er in en stellen de kern temperatuur in op de telefoon. We stellen hem in op 47 graden, want we grillen hem nog even na in een skillet.

‘And now we wait’.
Ondertussen maken we een verse Chimichurri door eenvoudig de ingrediënten te mixen in een blender (recept zie onderaan)

Terwijl het vet rustig smelt en mooi over de picanha druipt en de planken hun rooksmaak afgeven stoken we de Feuerhand Pyron iets verder op.
Natuurlijk kan je de picanha ook ‘affakkelen’, geeft veel show, of de skillet in de BBQ plaatsen op een hoge temperatuur, maar wij kiezen vandaag voor de altijd gezellige PYRON.
We plaatsen de ring op de Pyron en de gietijzeren Petromax koekenpan. Hier strooien we royaal grof zout in.

Als de kerntemp goed is schroeien we de picanha in de hete skillet rondom af. Terwijl we wat groene asperges en tomaatjes op de plaat grillen.
Dan laten we de picanha nog even rusten. Hij is mooi rosé, maar door de hitte van de skillet iets verder gegaard dan ik normaal doe (ik hou meer van rare - medium rare), maar dat is een kwestie van smaak.

Je vindt deze mooie 1400 gr. picanha in ons Steakhouse ‘At Home’ pakket 2: https://www.beefexclusief.nl/hoofdmenu/vleespakketten-boxen/
Maar je kan hem ook los bestellen: https://www.beefexclusief.nl/search/picanha/
Hier vind je de rookplankjes: https://www.beefexclusief.nl/search/cederhout/
Hier vind je de PYRON Grillton: https://www.beefexclusief.nl/search/pyron/

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Steakhouse ‘At home'


Recept Chimichurri, een typisch Argentijnse salsa
• 2 teentjes knoflook
• 1 Spaanse peper
• een grote bos peterselie
• verse oregano
• 2 theelepels gedroogde oregano
• 2 eetlepels rodewijnazijn
• een grote hoeveelheid extra virgene olijfolie
• peper en zout

Ris de blaadjes van de oregano.
Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper.
Hak de knoflook, de peper en de kruiden fijn. Dat kan met een koksmes of in de foodprocessor.
Roer de azijn en een ruime hoeveelheid olijfolie door het geheel. Meng alles goed.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box