PIZZA TIME

PIZZA TIME

We hebben de Uuni Pro opgestookt voor wat pizza’s op flammkuchen bodem en op normale bodems.
Normaal maken we flammkuchen met creme fraiche curry, wat ui en spek, maar vandaag maken we er mini pizza's van.
Uiteraard maken we eerst zelf even pizzasaus naar een recept uit de Pizza Bijbel.

De Uuni Pro werkt echt super. Hij is aanzienlijk groter dan zijn broertje de Uuni 3 waar wij al veel plezier aan beleefd hebben.
Je kan de Uuni Pro stoken op pallets, houtskool of zelfs optioneel op gas.
Maar wij gingen voor het enige echte, houtgestookt. Door het grotere volume is hij ook makkelijk langere tijd constant op temperatuur te houden voor bijvoorbeeld series pizza’s. Verder kan je er ook mooi groente en vlees in grillen in een gietijzeren pan. Maar wij gingen voor pizza.

Met een aanmaakwokkeltje en een paar stukjes gedroogd pizzahout brandt hij in no-time.
We laten hem even goed door branden zodat de steen mooi egaal heet wordt.

De flinterdunne flammkuchen bodems zijn echt in 2x 20 seconden klaar, ongelooflijk.
Er is een ‘open deur’ met sleuf bijgeleverd. Ideaal voor deze 'pizza’variant.

De ‘normale’ pizza deden we ca. 2x 1 a 1,5 minuut, prachtig hoe de buffel mozzarella gesmolten was, de tomaatjes loei heet, maar de basilicum niet verbrand was.
Ook deze Uuni Pro krijgt zeker weten een vaste plaats in onze buitenkeuken.

Bestel hier je

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box