Wat dacht je van je eigen Ooni Pizza oven? Bij ons echt een van de topfavorieten waarmee je ook meer kan dan alleen geweldige pizza’s bakken. Deze keer maakten we een Pizza Pollo, of op z’n Hollands pizza met kip. Eerst snijden we wat kipdij in reepjes en kruiden dit lekker rondom met Noskos ’The Chicken’ rub.
Deze keer maakten we een Pizza Pollo, of op z’n Hollands pizza met kip.
Eerst snijden we wat kipdij in reepjes en kruiden dit lekker rondom met Noskos ’The Chicken’ rub.
We stoken de Ooni Karu op met hout. We hebben ook pellet- en gasgestookte pizzaovens, maar hout vind ik persoonlijk het leukst.
In de pizzaoven plaatsen we een gietijzeren skillet en deze laten we onder de vlammen opwarmen. Als hij heet is leggen we de kipreepjes in de skillet en bakken deze rondom. Af en toe even de skillet er uit halen om om te roeren.
Zo kan je trouwens ook heerlijk steaks bakken met een skillet in de pizzaoven, de vlammen boven het vlees zorgen dan voor een heerlijke smaak.
Als de kip net aan gaar is halen we deze er uit en leggen de reepjes apart.
We hebben eerder onze diepgevroren pizzadeegbollen gepakt en op een koele plaats in een schaal met een natte theedoek erover laten ontdooien.
Als laatste laten we hem nog een uurtje op kamertemperatuur komen met de natte doek over de schaal.
We bestrooien een plank met wat meel en leggen hier de pizzabol op en drukken het midden plat met onze vingers en werken zo naar buiten. Als we een aardige cirkel hebben pakken we hem op en rekken verder met de rug van de hand.
Dan strooien we wat meel op de pizza launchpeel (pizzaschep) en leggen hier het deeg op.
We hebben een saus gemaakt van tomaat, oregano en knoflook en bestrijken hier de bodem mee. Hierop gaan plakjes champignon en dun gesneden rode uiringen. We scheuren wat mozzarella en verdelen dit over de pizza gevolgd door de gegrilde kipreepjes. Als laatste nog een handje geraspte kaas (parmezaan of jong belegen).
We meten even de steen temperatuur, deze is 300 graden en voorzichtig lanceren we de pizza in de pizzaoven. Doe dit niet te wild, want dan ligt al je beleg achter je pizza op de steen te verbranden.
Als de voorkant van de pizza iets steviger is geworden kunnen we de peel er weer onder schuiven en draaien we de pizza een kwartslag. Dit herhalen we elke 45 seconden tot de pizza in een paar minuten rondom mooi gaar is. Als de pizza klaar is gaat er wat Di Lorenzetto Olijfolie over, wat gedroogde oregano en fijngehakte verse tijm.
Er gaat echt niets boven een heerlijke verse pizza uit je eigen portable pizzaoven.
In onze pizzacorner vind je niet alleen de pizzaoven, maar ook meel, deeg, tomaten, pizzapeels, pizzasnijders, bodems etc.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00