OSSENHAAS TIP: BEEF-X WELLINGTON

 OSSENHAAS TIP: BEEF-X WELLINGTON

Naast het plaatsen van nieuwe recepten bladeren we deze dagen ook even door onze klassiekers op zoek naar inspiratie.

Zo hebben we een aantal mooie Ossenhazen liggen. Die kan je uiteraard perfect in 1 stuk bereiden, bijvoorbeeld met wat rozemarijn, of je maakt er een mooie Beef Wellington van.
Beef Wellington is mooi feestelijk om aan te snijden, maar vorig jaar gingen we nog een stap verder en maakten een heerlijke Beef Wellington bol per persoon.
Hiervoor sneden we de ossenhaas in mooie dikke plakken. Bekijk hieronder ons klassieker recept:

Het recept gaat uit van 2 bollen, maar uiteraard kan je dat vermenigvuldigen met het aantal eters.
Het kan op de BBQ en Dutch Oven maar je kan ook ‘gewoon’ achter het fornuis kruipen voor dit recept.
Eerst even de 2 Tournedos kruiden met peper en zout en aan beide kanten kort aanbraden in een pan met een klontje boter.
Haal ze eruit, smeer ze in met mosterd en leg ze weg om af te koelen.
De gemengde paddestoelen grof snijden en bak ze samen met een grof gesneden rode ui en wat knoflook in de achtergebleven boter 10 minuten. Haal het uit de pan en hak ze fijn. Doe ze terug in de pan en bak nog eens 10 minuten zachtjes.
Haal het weer uit de pan en laat ze afkoelen, je wilt niet dat de tournedos garen op de champignons.
Pak het bladerdeeg nu uit de vriezer. en begin aan de saus.
DE SAUS:
Snij 1 zoete ui fijn en bak deze in 50 gram boter.
Voeg 125 gr. gesneden champignons toe en roer 2 eetlepels bloem erdoorheen.
Voeg al roerend 6 dl. rundfond en 3 dl rode wijn beetje bij beetje toe.
Voeg een paar laurier bladeren toe en laat 10 minuten koken.
Zeef de saus en voeg een plakje ontbijtkoek toe voor de smaak en om te binden. Bind straks eventueel nog iets meer door wat bloem toe te voegen.
Terug naar de tournedos.
Pak 2 kommetjes iets groter dan de tournedos. Leg hier wat huishoudfolie in om het straks makkelijker uit de kom te kunnen halen.
‘Bekleed’ de kom met plakken Serrano ham en leg er een bodem in van de gehakte champignons/ui.
Leg hier de Black Angus tournedos op en vul de zijkanten op en leg een laagje op het vlees.
Vouw de ham dicht en dek eventueel af met een extra stukje ham.
‘Plak’ ondertussen 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een vierkant, til de bol aan het plastic uit de kom duw de ham even goed aan, draai de bol om en leg hem midden op het bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg dicht en plak het dicht door de randen nat te maken.
Bestrijk het deeg met geklopt eigeel en zet de bollen in de voorverwarmde oven op 190 graden.
Bak ze af in ca. 20 -30 minuten tot een kerntemperatuur van 50 graden.

Serveer de saus apart.
Je kan het hele verhaal tot aan het bladerdeeg ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren
Ingrediënten bol:

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box