0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Maandag 20 Februari 2023

    Oosterse Iberico Secreto uit de wok

    Vorige week lieten we in onze Beef-X Pit News al de Monolith wokring en de Yakiniku Wokpan zien en daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan.

    Het leuke van werken met de wok is dat je van alles uit de losse pols kunt maken, ook gewoon op basis van wat je toevallig in huis hebt.

    Om te beginnen pakken we een mooie Iberico Secreto, deze bestrooien we royaal met zeezout en snijden we vervolgens in repen van ca. 1.5 cm breed en 4 a 5 cm lang.

    Dan snijden we een bakje sugar snaps, 1 rode paprika en 1 rode peper en lange dunne reepjes, hoe dunner hoe mooier. Een handje vol champignons snijden we in dunne plakjes en 1 lente uitje snijden we in kleine ringetjes.

    We stoken de Bastard op en grillen nog 2 lenteuitjes op het rvs rooster ter decoratie later.

    Dan plaatsen we de Monolith Wokring en de wok. We laten de wok goed heet worden.

    We snijden een duimpje gember in dunne reepjes en een knoflookteentje fijn.

    De wok wrijven we in met sesamolie, dan gaat het vlees er in met de gember, lente ui-ringetjes en roeren we even goed om, dan een extra scheut sesamolie er in en de knoflook.

    We bakken de Secreto rondom gaar in de hete wok en zetten het vlees warm weg.

    Ondertussen koken we snel wat volkoren noedels en spoelen deze af met koud water.

    In de wok gaat weer wat sesamolie en hier doen we de paprika, peper, sugarsnaps, champignons en een bakje taugé bij. Ook dit wokken we rondom op hoog vuur en we voegen ca. 3 eetlepels oestersaus en 5 el. sojasaus toe.

    Dit moet je gewoon lekker op eigen smaak doen.

    We leggen een mini springvormpje op het bord met daarin de noedels.

    Daarop een kookring waar we de gewokte groentereepjes in doen.

    Dan halen we de ringen weg en leggen het vlees op de groente.

    Een gerechtje heerlijk vol van smaak en klaar in een handomdraai.

    Je kan ook nog broccoli, wortel of babymais toevoegen aan de groente. Eigenlijk kan alles en kan het niet fout.

    Dat is het leuke van werken met de wok.

    Na gebruik de wok goed schoonmaken, laten drogen en in de olie wegzetten tot de volgende keer.

    Bestel hier je Iberico Secreto

    Bestel hier je Monolith Wokring

    Bestel hier je Yakiniku wokpan

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking