Oerham, spaakham, pigwings What’s in a name?

 Oerham, spaakham, pigwings What’s in a name?

Spaakhammetjes worden ook wel oerhammetjes of PigWings genoemd. Hoe je ze ook wilt noemen, wij vinden het allemaal prima.
Het spaakhammetje is de kuit van het varken.

Allereerst hebben we ze gekruid met R Butts R Smokin ‘R Beef Rub. Als we het dan hebben over bijzondere en verwarrende namen: deze smaakt heerlijk op varkensvlees. Snap jij het nog?. Vervolgens hebben we ze ingesmeerd met Blues Hog Honey Mustard Saus en 2 uurtjes in laten trekken.
Het ei hebben we ondertussen indirect ingericht en op 110 graden gebracht.
Nadat we voor wat rooksmaak nog een mooie chunk sinaasappelhout toegevoegd hebben leggen we de hammetjes op het rooster.

Low en sow garen we deze naar 65 graden.
Dan pakken we ze even in alufolie met wat roomboter en Blues Hog BBQ sauce en laten ze doorgaren naar 75 graden kerntemperatuur.
Ondertussen maken we gevulde tomaten klaar naar recept uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers.
We pakken de hammetjes uit en smeren ze nog een keer in met Blues Hog BBQ saus en laten ze nog even een kwartiertje ‘drogen’ op het rooster.

Echt super lekker zo’n hammetje en met de tomaat kregen we meteen een idee voor een nieuw recept, dat gaan we later in de week maar eens maken.

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box