0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Donderdag 31 Januari 2023

  Mega Schnitzels met ‘left over’ cranberry saus

  Het weer buiten brengt je niet echt in winterstemming, maar als je onze mega schnitzels van het Waards Varken in de pan legt kan de weersvoorspelling je echt niet meer boeien.

  Deze heerlijke schnitzels van 350 gram per stuk zijn al keurig gepaneerd, maar wij zijn eigenwijs en halen ze nog een keer door het eigeel en panko gemengd met wat extra kruiden.

  Dan stoken we het fornuis op onder de Petromax Skillet. Onze 30 cm skillet komt altijd nog een cm of 8 tekort, maar met een gietijzeren pan is dat geen probleem. Ook de zijkanten worden mooi egaal warm en dus is het een kwestie van rondschuiven.

  We bakken hem in de Bertoli, aangevuld met flink wat roomboter. De hete boter scheppen we over de schnitzel tijdens het bakken.

  Van het kerstdiner hadden we nog wat cranberry saus over en uiteraard hadden we deze niet weggegooid maar ingevroren. Tip: bewaar je ‘left over’ saus in een ijsblokjes vorm of -zak in de vriezer dan kan je het later gewoon per gewenste hoeveelheid ontdooien.

  We warmen de cranberry saus op, koken wat krieltjes en roeren hier smeltende roomboter door. Wat bieslook snippers er over en klaar.

  Supersnel klaar, lekker binnen aan het fornuis bereid en echt een super lekkere schnitzel die niet op je bord past.

  Je zou hem eventueel kunnen delen schijnt, maar je kan hem ook gewoon zelf op eten….

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking