0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Donderdag 29 November 2021

  Longhaas / Hanger Steak met Sjalotjes in rodewijnsaus

  Deze longhaas is een heerlijk smaakvol stukje vlees van het Waards Rund. Iets stugger maar toch supermals als je hem goed snijdt.

  Waards rund is mooi streekvlees uit Snelrewaard bij Oudewater gelegen in het Groene Hart.

  Een hele longhaas heeft in het midden een zeen zitten die je er tussenuit moet snijden, je houdt dan 2 losse haasjes over. Deze longhaas is al voorgesneden. We halen hem ruim van te voren uit de koeling en laten hem op kamertemperatuur komen.

  Ondertussen steken we de Big Green Egg MiniMax aan en plaatsen hierin de kleine Petromax Dutch Oven.

  We snijden 6 sjalotjes in dunnen ringen. Deze braden we met een klein beetje Di Lorenzetto olijfolie en wat peper en zout rondom in de Dutch Oven. Als ze wat glazig worden doen we er 2 EL rodewijnazijn en 120 ml rodewijn bij. Dit laten we vervolgens rustig inkoken tot ongeveer de helft.

  Als de saus ingekookt is halen we hem van het vuur en roeren er 2 eetlepels koude boter door en 2 EL fijngehakte peterselie.

  Dan gaat de skillet in de Minimax en stoken we de temperatuur op.

  De longhaasjes kruiden we rondom met zout en peper en braden we rondom in de skillet tot een kerntemperatuur van 50 graden.

  Dan laten we ze heel even rusten en snijden dan dunne plakjes. Deze serveren we met de uien, saus aardappelen en beetgare broccoli.

  Super simpel en echt een heerlijk gerecht,

  Bestel hier je Longhaas

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking