Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
244229191_1781416195385334_8679536194751753523_n

Let’s get wild! Hertenbiefstukjes in rode port saus.

De herfst komt langs met al zijn grillen, regen, wind en rustig zonnig weer, het wisselt elkaar af. Komend weekend belooft ook weer mooi weer te worden, tijd dus voor mooie herfstgerechten.

De herfst komt langs met al zijn grillen, regen, wind en rustig zonnig weer, het wisselt elkaar af.
Komend weekend belooft ook weer mooi weer te worden, tijd dus voor mooie herfstgerechten.

Wij maken heerlijke hertenbiefstukjes in een rode portsaus met geroerbakte spruitjes in mooi passende herfstkleuren, het oog wil tenslotte ook wat.

Voor we beginnen koken we 300 gram spruitjes 8 minuten.

Voor de saus zetten we een kleine Dutch Oven in de Big Green Egg en hierin doen we de rasp van een sinaasappel, 75 ml port, 300 ml kippenbouillon en 175 gram frambozenjam.

Dit roeren we goed door en laten we zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Af en toe even doorroeren.

De pan staat op het gietijzeren rooster zodat deze vast goed opwarmt.

Ondertussen bakken we op de MiniMax in een wok 100 gram spekreepjes tot deze bijna krokant zijn. Hier doen we een gesnipperde halve ui, een fijn gesneden paprika, een fijn gesneden halve rode peper, (zonder de zaadjes) en 1 tl kerriepoeder bij.

Aansluitend doen we de spruitjes erbij en roerbakken we het geheel even. Het geheel kleurt lekker bij de herfstkleur van de wilde wingerd op de achtergrond.

De pan zetten we afgedekt weg.

Nu verplaatsen we de saus naar de Minimax we zetten de deksel op het rooster en daarop de pan zodat deze niet aan kan branden.

De hertenbiefstukjes wrijven we in met Di Lorenzetto olijfolie en bestrooien we met zeezout.

Dan gaan deze op het gietijzeren rooster en grillen we ze aan beide kanten kruislings aan.

We plaatsen het rvs rooster hoog in de BGE en leggen hier de biefstukjes op om door te garen naar een kern van 48/49 graden.

Nu doen we 75 gram blauwe bessen bij de saus in de MiniMax en roeren weer goed door.

Als de biefstukjes 49 graden zijn halen we ze van het rooster en laten we ze even rusten onder folie.

Het zijn geen grote stukken vlees, dus rusten hoeft maar een minuut of 5, de biefstukjes garen nu nog iets door.

We serveren de biefstukjes met de spruitjes en de saus en strooien er nog wat fijngehakte verse rozemarijn over.

Heerlijk herfstgerechtje. Vind je het wat spannend om alles op de BBQ te maken dan kan je de saus en/of spruitjes uiteraard ook op een (camping)brander of het fornuis maken.

Bestel hier je hertenbiefstuk

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.