0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 24 Februari 2020

    Klassieke chateaubriand van de PYRON en BIG GREEN EGG

    We wachten nu tot we een kerntemperatuur bereiken van 50 graden.

    Als het zover is (ca. 30 minuten in ons geval),halen we de deksel uit de Egg en leggen het vlees weg in folie om te rusten.

    We laten het botervet uit de DO deksel lekken in een wokpan en zetten de Do op de Pyron en gieten er kalfsfond bij. Dit laten we even lekker inkoken.

    De Jus gieten we dan door een zeef in een steelpan.
    De wokpan gaat hierna op de Pyron en hierin bakken we de champignonmix.
    Ondertussen roeren we wat koude boter door de jus om deze te binden.

    We snijden het vlees aan, serveren het met wat jus, de champignons, zoete aardappel frietjes en leggen er wat tuinkers bij.

    Je kan zien hoe mooi egaal de Chateaubriand gegaard is.

    Good Friends, Good Food, Good Times!

    - www.beefexcluisef.nl -

     

    Bestel hier je ossenhaas

     

    Ingrediënten:

    • 900 g chateaubriand

    • 100 g boter

    • 2 sjalotten

    • 2 laurierbladeren

    • 2 teentjes knoflook

    • peper en zout

    • grof zout

    • olijfolie

    • 400 ml kalfsfond

    • zoete aardappel frietjes

    • 200 g cantarellen/champignonmix

    • garnituur: 1 bundeltje tuinkers

     

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking