KIP GYROS met Griekse salade en zelfgemaakte knofllooksaus.

KIP GYROS met Griekse salade en zelfgemaakte knofllooksaus.

Je waant je zo weer op een Grieks eiland, want wat is er nu lekkerder op een mooie zomeravond dan een broodje Gyros met eigen gemaakte knoflooksaus en een frisse Griekse salade?

KIP GYROS met Griekse salade en zelfgemaakte knofllooksaus.

Je waant je zo weer op een Grieks eiland, want wat is er nu lekkerder op een mooie zomeravond dan een broodje Gyros met eigen gemaakte knoflooksaus en een frisse Griekse salade?

Nu verkrijgbaar in onze webshop, maar wij hebben hem alvast getest, de KIP GYROS op houten standaard.
De bereiding van deze gekruide gyrosrol is super simpel. Stook je BBQ op tot 180-200 graden, prik je thermometer in de rol (in ons geval de MEATER) en plaatst de houten standaard met de gyrosrol op je rooster. 
Dat kan indirect, wij hebben er voor gekozen om het rooster gewoon weer hoog te plaatsen in de Big Green Egg.
Deksel dicht en dan wachten tot je op een kerntemperatuur van 73 graden bereikt. (hij gaart nog iets door) reken op ca. een uurtje.

Maar ga nu niet onderuit zitten met een Ouzo, die tussentijd heb je wel nodig voor het (af)bakken van je pitabroodjes en het maken van de saus en salade.
De recepten hiervoor vind je onderaan.

Als de gyros rol klaar is til je de houten standaard van de bbq , laat hem nog even rusten en snij dan rondom reepjes van de rol.
Snij je pitabroodje open en vul het broodje royaal met de salade, leg hierop een hand vol gyrosreepjes en giet hier overheen royaal knoflooksaus.

Dit broodje is echt SUPER!

Recept Griekse salade:
• 250 gram Griekse feta 
• 12 cherrytomaten
• 1 niet te grote komkommer
• 2 kleine rode uien
• 100 gram Griekse olijven
• 100 gram gemengde sla
• een flinke scheut (Griekse) extra vergine olijfolie
• ±3 eetlepels balsamicoazijn 
• ±3 eetlepels citroensap
• 1 teentje knoflook uit de pers
• zout en versgemalen zwarte peper
• 2 eetlepels (hele) oreganoblaadjes
• 2 eetlepels grof gehakte platte peterselie
• 2 eetlepels versgeknipte bieslookringetjes
Bereiding:
• Snijd de tomaten in kwartjes. 
• Snijd de (ongeschilde) komkommer in (halve) plakjes. 
• Snijd de uien in flinterdunne halve plakjes.
• Roer een sausje van de olijfolie, de azijn, het citroensap, de knoflook en wat peper en zout.
• Schep het sausje over de salade.
• Verdeel de feta over de salade.
• Garneer de salade met de verse kruiden.

Het recept voor de zelfgemaakte knoflook saus vonden we op Eefkooktzo.nl echt een aanrader.

• 200 gram crème fraîche
• 4 el Zaanse mayonaise
• 2,3 of 4 geperste tenen knoflook 
• 1,5 tl citroensap
• 1 flinke tl suiker
• 2 tl verse peterselie fijngesneden
• 2 tl verse bieslook fijngesneden
• zout & zwarte peper

• Neem een ruime kom en doe hier de citroen sap en suiker in. Meng deze goed door elkaar. Voeg nu de geperste teentjes knoflook toe. Het is een sausje wat je zelf op smaak maakt en ik raad je aan te beginnen met 2 of 3 tenen knoflook. Als je meteen te veel knoflook toevoegt kan de smaak te overheersend zijn. Begin met een beetje, als de saus af is en je vind het te weinig naar knoflook smaken voeg je gewoon een teentje extra toe.
• Als je de geperste teentjes knoflook hebt toegevoegd doe je de mayonaise en de crème fraîche erbij. Goed doorroeren en de verse fijngesneden kruiden toevoegen. Weer roeren en op smaak brengen met peper & zout. Als je het lekker vind kun je nu een of twee extra teentjes knoflook toevoegen.
• Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

Good Food, Good Friends, Good Times!
www.BEEFEXCLUSIEF.nl -

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box