0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Vrijdag 19 December 2021

    Kersttip: Waardse Kerst Kip met Cranberries

    Ook met een goede kip kun je een heerlijk kerstdiner maken. Weinig voorbereiding en super lekker.

    We stoken de Big green Egg Medium op naar 200 graden met de platesetter en RVS rooster er in.

    1 sinaasappel raspen we en mengen dit met een pakje roomboter (op kamertemperatuur). Hier doen we 1 tl Flor del Delta zeezout bij, een tl gedroogde Italiaanse kruiden en een tl versgemalen peper bij. We snipperen een teentje knoflook en voegen deze ook toe en mengen alles goed door. Je hebt nu een heerlijke sinaasappel-kruidenboter, ook heerlijk op stokbrood.

    We maken voorzichtig de huid van de kip op de borst en rug los en maken deze verder los door de vingers onder de huid te steken. Als deze goed los zit verdelen we de boter zo gelijkmatig mogelijk onder de huid.

    De rest van de boter verdelen we aan de buitenkant over de huid.

    We pakken de Petromax skillet en vetten deze even goed in met olie. Over de bodem verdelen we een bakje cranberry’s en een in plakjes gesneden sinaasappel. Hier strooien we 2 EL suiker over.

    De kaalgeraspte sinaasappel persen we uit en bij dit sap doen we een niet te zuinige scheut Grand Marnier, ook dit gieten we in de skillet.

    Bovenop leggen we nog wat takje rozemarijn en daar bovenop de kip. Deze bestrooien we nog royaal met Flor del Delta zeezout en versgemalen peper.

    We plaatsen de Meater in de kippenborst en plaatsen de skillet in de Big Green Egg.

    Deksel dicht en wachten. Zorg dat de Big Green Egg op 200 graden ketel temperatuur blijft.

    Na een half uurtje even kijken hoe het met de huid van de kip gaat. Als deze te snel gaart dan eventueel de temperatuur temperen naar 175 graden keteltemperatuur.

    We krijgen nog wel eens de vraag over de Big Green Egg Medium, of deze niet te klein is. Maar voor 4 personen (en soms wat meer als het nodig is) heb je er een geweldig apparaat aan.

    En als je hem inbouwt zoals in onze testpit dan heb je voor € 1.206,- een mooie Big Green Egg met op dit moment ook nog eens keuze uit een starterspakket, workshop of draaispit 

    Bestel hem hier

    Terug naar de kip

    De Meater staat ingesteld op 74 graden en bij ons duurde dat ongeveer een uur voor deze gaar was.

    We hebben wat krieltjes en stoofpeertjes gemaakt en serveren de kip met wat craboerries en rozemarijn op de borst.

    Zeg nou eerlijk, deze ‘gewone’ kip, maar wel kwaliteitskip misstaat niet op een kerstdiner, toch?

    Bestel hier je Waardse boerderijkip

    Bestel hier je Petromax Skillet

     

    www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

    Tags:Kip (8)

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking