KALFSRACK MET VERSE PESTO PASTA

KALFSRACK MET VERSE PESTO PASTA

Kalfsrack is een heerlijk stukje vlees, niet groot, zacht en licht van smaak.

Voor we aan het rack beginnen maken we eerst even een verse pesto. We grillen de pijnboompitten en mengen deze met de basilicum, knoflook, Grano Perdana en de olijfolie.
Met de staafmixer mengen we dit tot een egale massa met meer of minder olie maak je hem dunner of dikker. We brengen hem op smaak met zwarte peper en zeezout.

Dan steken we de Big Green Egg aan. Wrijven het rack in met fijn gesneden rozemarijn en zout en pakken de botjes in met aluminium folie.
We leggen het kalfsrack boven direct vuur op het gietijzerenrooster en grillen hem op 2 kanten aan.
Dan plaatsen we de platesetter, steken de Meater in het vlees en verwijderen de aluminium folie.
We leggen het rack op het rooster, nu dus indirect en daar omheen de trostomaatjes.

Ondertussen zetten we alvast het water op voor de pasta.

Het kalfsrack garen we naar een kerntemperatuur van 52 graden en laten het vlees rusten onder alufolie.
Ondertussen koken we de pasta al dente, gieten dit af en mengen de pesto er doorheen (hoeveelheid naar smaak).

Het vlees is ondertussen doorgegaard naar 55 graden en daarmee medium rare. Wil je hem medium hebben? Tel er dan een graad of 4-5 bij.
De pasta leggen we op een plank, we strooien er nog wat geraspte kaas over en leggen de kalfs koteletjes erbij.
mangiare gustoso

Bestel hier je Kalfsrack: https://www.beefexclusief.nl/nederlands-rose-kalfsvlees-kal…

Ingrediënten voor 1 potje groene pesto:

  • Olijfolie extra vierge
  • 3 handjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram pijnboompitten
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box