KALFSRACK MET BROOD- / MOSTERDKORST

KALFSRACK MET BROOD- / MOSTERDKORST

Eerst roosteren we 3 boterhammen en verkruimelen die. Deze mengen we met 1 eetlepel gehakte peterselie 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 theelepels gehakte rozemarijn, 1 flinke of 2 kleine licht geklopte eidooiers en 1 eetlepel mosterd.
Meng dit geheel goed door. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Dan schillen en ontpitten we de pompoen en snijden deze in plakken. Ook de 2 uien snijden we in 8 partjes.
We stoken de Big Green Egg op naar 200 graden en grillen het kalfsrack kort aan 2 kanten aan en halen het van de grill.

Dan plaatsen we de DO deksel op het rooster. Hier doen we een klein beetje olie in en als hij op temperatuur is leggen we hierin de pompoen en ui partjes.
De deksel gaat dicht, wel af en toe omroeren en we strooien er nog wat Flor del Delta overheen. Reken op een minuut of 30 voor de pompoen zacht is.

Ondertussen bestrijken we het vlees rondom met mosterd en ‘plakken’ hier het brood/kruiden mengsel op. Dit is een wat rommelig klusje, handschoenen zijn hier wel een aanrader.
Als de pompoen klaar is halen we de DO uit de Big Green Egg en richten hem in voor 'indirect' door de platesetter te plaatsen.

Temperatuur gaat terug naar ca.180 graden en we leggen het vlees voorzichtig op het rooster. Thermometer er in ‘and now we’ll wait’.

Bij een kern van 52 graden halen we het rack er af en laten dit even rusten, het gaart nu nog iets door. Ondertussen zetten we de pompoen nog even terug in het ei om bij te warmen.

Op een plank leggen we wat rucola en daarop de pompoen en u, hierop het kalfsrack en klaar.

Bestel hier je kalfsrack: https://www.beefexclusief.nl/nederlands-rose-kalfsvlees-kal…

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box