Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
267742931_1832477983612488_953800848041036536_n-1

Kagoshima Japans Wagyu Entrecote A5 BMS 10/12

We zeggen het maar meteen: Met een stuksprijs van € 103,15 voor een entrecote van 375 gram is dit niet zomaar een stukje vlees. Het is een ultieme ervaring, zowel voor je smaakpapillen als voor je portemonnee.

We zeggen het maar meteen: Met een stuksprijs van € 103,15 voor een entrecote van 375 gram is dit niet zomaar een stukje vlees.

Het is een ultieme ervaring, zowel voor je smaakpapillen als voor je portemonnee.

Het is origineel Japans Wagyu vlees uit Kagoshima.

Japans Wagyu vlees wordt beschouwd als het meest exclusieve vlees ter wereld en is een bijzondere ervaring voor de vleesliefhebber.

De runderen worden maar liefst 840(!) dagen graan gevoerd. Dit resulteert in een ontzettend hoge mate van marmering, wat de uitzonderlijke smaak en textuur geeft. Het vlees wordt zelfs gemeten op de mate van marmering, dit is de zogenaamde

‘Beef Marbling Score’.

Deze entrecote heeft de score 'A5 BMS 10/12', dit houdt in dat op een Marbling Scale van 1 tot 12, deze entrecote 10 scoort, dit is extreem hoog.

Maar hoe bereid je zo’n steak? Harold riep 'in de skillet', Reli zei 'ik zou hem op het rooster leggen'. Ook online zijn de meningen verdeeld. Pan, hoog vuur, pan midden hoog vuur, rooster, bakplaat, extreem dunne plakjes, we zagen het allemaal voorbij komen.

Eén ding is zeker, een steak met deze marmering eet je niet zomaar in je eentje op, ook al is hij slechts 375 gram.

Dus besluiten we hem in delen te snijden en op verschillende manieren te bereiden en dat is echt een aanrader.

Allereerst adviseren wij de steak niet vooraf uit de koelkast te halen. Het vet lijkt wel boter en de steak smelt in je hand. Maar we willen wel dat het vet smelt voordat we serveren, door hem uit de koeling en direct te bereiden heb je iets meer tijd om het vet te laten smelten.

We richten de Big Green Egg medium in voor indirect met de convEGGtor en het RVS rooster er in. Direct op de convEGGtor plaatsen we de skillet zodat deze vast opwarmt en daarboven dus het rooster. De ketel temperatuur staat op ca.150 gr.

Van de entrecote snijden we ongeveer 1/3 af om te grillen en de rest snijden we in reepjes even breed als de dikte van de steak.

Beide zijden van alle stukjes bestrooien we met Flor del Delta zeezout.

In het ‘Grote’ stuk plaatsen we een probe (thermometer voeler) want we willen niets aan het toeval over laten.

Dit stuks leggen we op het RVS rooster en laten we garen naar 30 graden kerntemperatuur.

De andere stukjes houden we koel.

Als de kerntemperatuur van 30 graden bereikt is halen we deze van het rooster en leggen hem naast de BGE, niet afgedekt, we willen niet dat hij door gaart,

De convEGGtor gaat er uit en de voorverwarmde skillet plaatsen we op het rooster.

We doen de onderste luchtschuif dicht want we gaan met de deksel open werken en willen het vuur enigszins in de hand houden (tip van Gertjan van Dijk ).

Als de skillet goed op temperatuur is, maar niet te heet leggen we de reepjes er in. Vet of boter is niet nodig dat smelt uit de steak zelf.

We bakken de reepjes voorzichtig rondom tot ze mooi gekleurd zijn en halen dan de skillet van het vuur

De reepjes leggen we apart onder een los velletje folie.

Nu gaan we het eerste stukje afgrillen op het RVS rooster, geen gietijzer, dat wordt te heet voor dit fragiele stukje vlees.

2 kanten grillen en tussentijds kwartslag draaien voor de ultieme ruit. Het vet gaat druipen en branden, wij houden hem zoveel mogelijk uit de vlammen.

Let op, hij is heel snel klaar dus hou het kort. Zo’n stukje vlees wil je niet doorbakken serveren.

Toegegeven ook wij vonden het nu spannend, maar de skillet reepjes snijden we in cubes en de rooster versie en dunne plakjes en het zag er fantastisch uit.

We hebben een paar groene asperges gegrild, maar bij dit vlees wil je niet te veel afleiding.

Het vlees smelt letterlijk in je mond,

We serveren het met wat wasabi, en miniem mespuntje op een cube geeft nog een extra smaak boost, echt bizar.

En dan de vraag, wat was lekkerder, skillet of rooster?

Persoonlijk vonden wij de gegrilde versie nog lekkerder (kan haast niet) dan de skillet versie. Hij had nog net even wat meer ballen.

Maar eigenlijk is het juist leuk om beide varianten te maken en dan je gasten te laten proeven.

Het kost wat, maar als je hem zo deelt met vrienden die dit waarderen lever je echt wel iets unieks rond je kerstdiner.

Bestel hier je Kagoshima Japans Wagyu

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level BBQ!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.