JALAPEÑO CHEDDAR CHEESEBURGER WRAP (TOP 3 BURGER)

JALAPEÑO CHEDDAR CHEESEBURGER WRAP (TOP 3 BURGER)

Bij Jalapeno Cheddar denk je al gauw aan een TEX-MEX style dus we zetten de Tequila vast op tafel voor inspiratie.

Bij onze nieuwe unieke WAARDS RUND JALAPEÑO CHEDDAR burgers zijn Jalapeno en cheddar al door de hamburger gemengd.

Eerst snipperen we 2 kleine rode uien en laten deze lekker sudderen in royaal olijfolie op een middenhoog vuur. Hiervoor zetten we de Dutch Oven deksel direct op de platesetter. We voegen een klein pepertje toe, fijn gesneden en zonder zaadjes en laten dit lekker doorsudderen tot de ui mooi zacht is. Dan voegen we bruine suiker toe en roeren we goed door. Als de suiker een beetje begint te carameliseren voegen we de frambozen balsamicocreme toe. Dit zorgt voor een zuurtje maar de frambozen smaak is ook sterk aanwezig, zeker als we het een klein beetje laten inkoken. Dan voegen we de tomatenblokjes toe en laten het geheel lekker doorsudderen tot het meer één geheel wordt en mooi stroperig. Dit is een mooi moment voor nog een klein tequila shotje.

Dan zetten we de Dutch Oven deksel apart met alufolie er overheen. en halen de platesetter uit de Big Green Egg.
Ingericht voor direct vuur en met cast iron rooster grillen we de hamburgers om en om. Ze hoeven niet gaar te worden want ze gaan straks nog 10 minuten indirect terug.
Ondertussen leggen we op de tortilla’s een royale schep van de chutney, plaatsen daarop de burger, doen daar nog een klein beetje chutney op, vouwen de wrap dicht en sluiten deze met een prikkertje.
Van plakken cheddar cheese snijden we reepjes en deze leggen we kruislings op de wrap.

De platesetter gaat weer terug in het ei en het rvs rooster gaat er op voor indirect heat.
We leggen de wraps op het rooster en bakken de wraps tot ze lekker knapperig zijn (ca. 15 minuten).

De kaas is ondertussen wel gesmolten, maar wat we missen is mooie gegratineerde kaas. Hiervoor pakken we even een flinke gasbrander (onkruidbrander) en halen deze even snel langs de wrap en de kaas.
En klaar.

We hebben al heel wat verschillende burgers gemaakt, maar deze simpele burger staat echt in de TOP 3 BEST BURGER EVER!

Bestel hier je JALAPEÑO CHEDDAR HAMBURGER: https://www.beefexclusief.nl/waardse-jalapeno-cheddar-hambu…

Ingrediënten chutney voor 2 burgers:
• 2 kleine rode uien (of 1 grote) versnipperd
• 1 kleine rode peper versnipperd
• 1 vleestomaat in blokjes
• olijfolie om in te bakken
• 3 el bruine basterdsuiker
• 75 ml frambozen balsamicocreme

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box