0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Donderdag 19 Januari 2022

    Jacks Creek Tri Tip uit de skillet

    Tri Tip, ezeltje, Maminha het blijft een van onze favoriete stukken vlees.

    We hebben eerder al recepten laten zien als Cardiff Crack en rooster gegrild, maar deze keer bakken we hem in de skillet op de Big Green Egg.

    Deze Jacks Creek Tri Tip heeft een mooi vetkapje wat we kruislings insnijden net als bij een Picanha of eendenborst.

    Dan kruiden we hem rondom royaal met Don Marcos Mafia Coffee Rub.

    De Big Green Egg stoken we op met het gietijzeren rooster onderin en we laten de Petromax skillet vast lekker op temperatuur komen.

    Als de pan goed heet is doen we er wat olie in en en even later leggen we hier de Tri tip in met de vetkant omlaag.

    Deze laten we lekker een paar minuten schroeien en dan draaien we hem om. ook de andere kant bakken we even een paar minuten aan.

    Nu plaatsen we het RVS rooster hoog in de BGE, plaatsen de pan hierop en doen royaal boter in de pan. Als deze gesmolten is doen we daar 4 in stukjes gesneden sjalotjes bij en 3 gesnipperde knoflooktenen plus 2 takjes rozemarijn.

    De deksel van de Big Green Egg sluiten we, maar af en toe bedruipen we de tril tip met het boter uien mengsel.

    De Meater zit er in en we hebben hem ingesteld op 48 graden kerntemperatuur.

    Nu steken we de Foker brander aan en plaatsen hier de Petromax koekenpan met steel op. We zetten alle drie de brandringen aan tot de pan goed op temperatuur is. Wat olie in de pan en wat krieltjes gekruid met uienpoeder, zoete paprika poeder, basilicum , peterselie en kurkuma. We temperen de brander, dit kan super nauwkeurig en bakken de krieltjes rustig gaar.

    Deze zetten we vervolgens afgedekt weg op een warme plek (in ons geval onder de IR terrasheater). Dan plaatsen we de deksel van de Petromax FT 3 Dutch Oven op de Foker brander, doen hier wat olie in en 3 in stukken gesneden tomaten. Deze kruiden we met Don Marcos Wonder Green. Even aan braden en vervolgens doen we daar wat in blokjes gesneden Fetta bij. Deze hadden we al gekruid met versgemalen peper en basilicum.

    Heel even laten pruttelen, niet te lang anders wordt het tomatensaus en dat is niet de bedoeling.

    Inmiddels is de Tri Tip 48 graden en leggen we deze afgedekt 10 minuten weg op een warme plek. Hij gaart nu door tot 52 a 53 graden en is mooi medium rare.

    We serveren een paar plakjes Tri tip met wat krieltjes en tomaten fetta mix.

    Ook dit is weer een heerlijke bereiding van Tri Tip.

    Bestel hier je Jacks Creek Tri Tip

    Bestel hier je Don Marcus Mafia Coffee en Wonder Green

    Bestel hier je Foker brander

    www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking