0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Zaterdag 1 Februari 2020

    JACK’S CREEK PICANHA VAN HET SPIT MET MOSTERD MAYONAISE

    Diezelfde magie voel ik weer met onze The Spit On Fire systeem.

    Na uiteraard de kip en Gentleman steak hebben we nu gekozen voor de geweldige jack’s Creek Black Angus Picanha.

    Eerst maken we een lekkere mosterd mayonaise, weer eens wat anders dan altijd chimichurri op je picanha. En bereiden het aardappelpakkertje voor.

    Het recept zie je onderaan deze post.

    De vetkap van de Picanha snijden we kruislings in net als bij de normale bereiding.

    Dan snijden we hem in 3 dikke stukken. Deze buigen we met de vetlaag naar buiten en we rijgen het vlees aan de spies.

    Tussen de plakken steken we een rode ui aan het spit en het geheel zetten we klem tussen de eindhaken.

    Het geheel bestrooien we royaal met zeezout. We laten hem even liggen zodat het zout oplost.

    De Big Green Egg staat op ca. 200 graden en we voegen een hand rookhoutsnippers toe. We leggen het RVS rooster in het ei en hierop het aardappel pakketje.

    We hebben de Meater aangebracht maar het is voor mij ook nog een beetje wennen aan de rotisserie dus meten we straks ook af en toe de verschillende stukken met een Superfast Thermapen Thermometer.

    Dan schuiven we de spit in de motor en sluiten de deksel.

    Langzaam smelt het vet van de vetkap en door de draaiende beweging bedruipt dit het vlees heerlijk rondom wat een geweldige smaak geeft.

    De gesloten deksel voorkomt dat het afdruipende vet te veel opvlamt en zorgt ook voor de mooie rooksmaak van de snippers.

    Wij hebben al veel Picanha’s gegrild, maar deze bereidingswijze geeft echt een geweldige smaak.

    Bijkomend voordeel is dat iedere leek die een thermometer kan lezen dit kan maken, kan niet mis gaan.

    Als we een kleine 50 graden kerntemperatuur hebben bereikt (temperatuur is uiteraard afhankelijk van je eigen smaak). Dan halen we het spit van het vuur en laten hem 10 minuten rusten.

    Nu snijden we hele dunne plakken van de picanha en de ui, malen er wat verse peper over en eten de picanha met de mosterd mayonaise en de aardappeltjes.

    Gelukkig was het te veel voor 2 personen, dus kunnen we later de rest koud eten op een ciabatta broodje met wat sla en de mayonaise.

    Je vindt de Spit on Fire en de Picanha in onze webshop.
    Bekijk hier de Spit

    Bestel hier je Picanha

     

    Good Friends, good Food, good Times!

    www.beefexclusief.nl -

    Mosterdmayonaise:

    Ingrediënten

    2 tl fijne mosterd

    2 tl grove mosterd

    2 eidooiers

    2 el azijn

    16 el olie

    peper

    zout

    Bereidingswijze

    Roer de 2 soorten mosterd met de azijn en eierdooiers los in een kom. Klop de olie in een dun straaltje langzaam door dit mengsel. Stoppen met de olie toevoegen als de saus deze niet meer opneemt. Breng op smaak met peper en zout. Het beste resultaat krijg je als alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    Gepofte krieltjes met kruiden op de barbecue

    • 750 gram krieltjes in schil, schoon geboend

    • 2 eetlepels olijfolie

    • grof zeezout

    • takjes verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn, oregano

    • blaadje laurier

    • halve citroen

    Kook de krieltjes ongeveer 5 minuten, giet af en laat even uitstomen. Leg de krieltjes op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het zeezout. Leg er de verse kruiden, laurier en de halve citroen bij en vouw de aluminiumfolie goed dicht.

    Plaats het pakketje op het rooster van de barbecue en laat in ongeveer 20 minuten verder gaar worden. Als de aardappeltjes zacht zijn als je er in prikt zijn ze klaar. Vouw de folie open en serveer de aardappeltjes.

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking