JACKS CREEK DIAMANTHAAS medaillons met champignons en uien in madeira en bouillon

JACKS CREEK DIAMANTHAAS medaillons met champignons en uien in madeira en bouillon

We snijden diamanthaas in gelijke delen van ca 6 cm. Een haasje is aan het einde altijd dunner, maar dat is in dit geval geen probleem. We leggen 2 dunnere stukken tegen elkaar.
De medaillons kruiden we met Tuscan Roast van
Flavor.Guru en omwikkelen deze met ontbijtspek, de duct tape van de BBQ-er. Zo houden we ook mooi de 2 smallere stukjes bij elkaar.

Ondertussen plaatsen we de deksel van de Dutch Oven in de Big Green Egg op het rooster boven direct vuur en laten deze Sizling hot worden.
Klein beetje olie er in en dan zetten we de medaillons in de DO deksel. Het hete gietijzer schroeit het vlees meteen mooi dicht.
Na 2 minuten draaien we de medaillons om en laten ze ook de andere kant 1 minuutje schroeien.

We halen het vlees uit de pan en plaatsen de platesetter in de Big Green Egg. Direct hierop plaatsen we de DO deksel en hier doen we de in dikke plakjes gesneden kastanjechampignons bij.
Deze laten we even rondom grillen. We waren op zoek naar een zuurtje voor in dit gerecht en (jarige) Kees De Klerk Wolters kwam met het idee van zilveruitjes. Zo kwamen we uiteindelijk bij Amsterdamse uien en deze voegen we nu toe.

Dan voegen we de Madeira toe. Ik hoor je denken: "madeira, bestaat dat ouwe wijven drankje nog?" Jazeker en het maakt echt super in combinatie met de champignons. Bovendien is Madeira het eiland van de liefde wat weer goed past in een Valentijns recept. De madeira laten we pruttelend een paar minuten in de champignons trekken, dan voegen we de bospaddenstoelenbouillon toe, roeren goed door en plaatsen de medaillons er bij.
Na een paar minuten draaien we de medaillons om en laten deze dan doorgaren naar een kerntemperatuur van 50 graden. We zetten deze weg en laten ze even rusten, ondertussen roeren we de koude boter door de saus.

We serveren de medaillons met de champignons, de zoetzure Amsterdamse ui, wat saus en sprenkelen er nog wat vers gesneden bosui ringetjes over.

Ik zeg Valentijnssucces verzekerd!

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - GOOD FRIENDS - GOOD FOOD - GOOD TIMES!

Vergeet niet om je Jacks Creek Diamanthaas te bestellen. Bij 3 stuks doen wij er gratis 1 extra bij: https://www.beefexclusief.nl/jacks-creek-diamanthaas.html

Ingrediënten:

  • Jacks Creek Diamanthaas
  • Ontbijtspek
  • Potje Amsterdamse uien
  • Tuscan Roast kruiden
  • Bakje kastanje champignons
  • 4 bosuitjes
  • 120 ml Madeira
  • 180 ML bospaddenstoelenbouillon
  • 2 eetlepels koude boter

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box