Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
281519908_1940846566108962_280788430912618179_n

Italiaans snoeppannetje met kalfs inside shirt en geroosterde cherry tomaatjes.

Een heerlijk zomers gerechtje, weinig werk, niet duur en heerlijk van smaak. We maakten het voor 2 personen met een inside skirt van het Waards Kalf van 500 gram. Eerst mengen 4 el olijfolie, 1 el Italiaanse kruiden, 0,5 tl zeezout en 4 el geperste knoflook. Dit doen we samen met de inside skirt in een Zipper bag en kneden dit even zodat het vlees mooi rondom bedekt is. Dit laten we een kwartiertje op kamertemperatuur marineren.

Een heerlijk zomers gerechtje, weinig werk, niet duur en heerlijk van smaak.

We maakten het voor 2 personen met een inside skirt van het Waards Kalf van 500 gram.

Eerst mengen 4 el olijfolie, 1 el Italiaanse kruiden, 0,5 tl zeezout en 4 el geperste knoflook. Dit doen we samen met de inside skirt in een Zipper bag en kneden dit even zodat het vlees mooi rondom bedekt is. Dit laten we een kwartiertje op kamertemperatuur marineren.

Ondertussen mengen we 2 kopjes cherrytomatjes met 4 gesnipperde knoflookteentjes, 4 el Di Lorenzetto olijfolie, 2 el balsamico azijn, 2 tl Italiaanse kruiden en 1/4 tl versgemalen zwarte peper. Dit husselen we goed door in een kom.

We hebben de Big Green Egg op een temperatuur van ca. 200 graden gebracht.

Op de vuurring hebben we het gietijzeren rooster gelegd om voor te warmen en daarop het hoge RVS rooster. Hierop plaatsen we de Petromax Skillet met 2 oren . We wrijven even wat olijfolie over de bodem van de skillet. Dan doen we de tomaatjes erbij en deze laten we zo ca. 20 minuutjes in de kamado.

Als ze klaar zijn halen we deze eruit en zetten de gietijzeren skillet weg afgedekt met folie.

We verwijderen het RVS rooster en grillen de inside skirt aan beide zijden op het gietijzeren rooster. Hij is dun dus zo klaar. Laat hem niet te gaar worden.

De folie gaat van de skillet, en we bestrooien de tomaatjes met geraspte Parmezaanse kaas en leggen hier dunne reepjes van de kalfs Inside skirt op.

We vullen 2 glazen met een heerlijke koele Pinot Grigio plaatsen de pan op tafel en snoepen deze op ons gemak samen helemaal leeg.

Niet duur en een heerlijk gerechte om te genieten van een zomeravond.
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.