Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
302427714_2018966838296934_8590531972772651383_n

.INK 300 dgn graan gevoerd Wagyu Flank Steak met Citroen-Mosterdboter

Deze keer kozen we de Flanksteak. Flanksteak staat niet bekend als het meest luxe stukje vlees, maar met deze bereiding maak je echt indruk. .INK is een kruising tussen Japanese Black Wagyu en het beste Black Angus en wordt 300 dagen graan gevoerd. Voor we beginnen maken we een simpel rubje door 2 tl zout te mengen met 1 tl suiker en een halve tl vers gemalen zwarte peper.

Deze keer kozen we de Flanksteak. Flanksteak staat niet bekend als het meest luxe stukje vlees, maar met deze bereiding maak je echt indruk.

.INK is een kruising tussen Japanese Black Wagyu en het beste Black Angus en wordt 300 dagen graan gevoerd.

Voor we beginnen maken we een simpel rubje door 2 tl zout te mengen met 1 tl suiker en een halve tl vers gemalen zwarte peper.

Vervolgens maken we de citroen-mosterd boter door 3 el boter te mengen met 1el gesnipperde bieslook, 2 tl Dijon mosterd, een halve tl citroen rasp en een halve TL ciroensap te mengen.

De Flanksteak bestrooien we rondom met de zout/suiker/peperrub en dit laten we even intrekken.

Om te voorkomen dat de flanksteak krult bij het bereiden snijden we hem 1x in de lengte en 1x in de breedte door. Zo ontstaan 4 steaks waarbij de mooie vetmarmering van .INK goed te zien is.

We stoken The Bastard op en pakken het Multilevel Cookingsystem van de Bastard. Hier plaatsen we onderin, waar normaal de platesetters liggen, een Petromax skillet. Deze werkt zo als platesetter en verwarmd meteen mooi voor.

Bovenin leggen we de RVS roosters. We plaatsen de Cook Perfect probe in het vlees en leggen dit op het RVS rooster.

De temperatuur van de Bastard staat op 100 graden.

Als het vlees een kerntemperatuur heeft van 48 graden halen we het van het rooster en leggen we even apart.

Nu plaatsen we de rvs roosters onder het Multi level system met direct daarop de skillet. De lucht schuiven gaan open en we laten de temperatuur oplopen.

In de skillet doen we wat olijfolie en als de pan heet is leggen we de 4 steaks in de pan. Na een minuut draaien we ze om en na een minuut weer en na weer een minuut opnieuw etc.

Dit om te voorkomen dat ze kromtrekken.

Als de steaks een kerntemperatuur hebben van 51 graden halen we ze uit de pan en laten ze even rusten.

Dan doen we de boter erover en snijden mooie dunne plakjes.

Door de langzame voorgarig is het vlees mooi egaal roze van binnen en super mals.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.