IN BIER GEMARINEEERDE SUKADE

IN BIER GEMARINEEERDE SUKADE

Bij sukade denk je aan stoven in bier, ui, knoflook en laurier. Wij gebruiken deze ingrediënten wel om te marineren maar grillen de gesplitste sukade (700 gram) af als een steak. We vonden dit recept overigens op manneneten.nl
Eerst wrijven we de sukade in met een paar geraspte knoflooktenen, dan doen we deze in een zipperbag met een fles bier naar smaak. Hierbij doen we nog een gesneden ui, 2 blaadjes laurier en wat peper en zout.

Na vier uur marineren deppen we de sukade droog en we zorgen dat de Big Green Egg op 200 graden staat. Direct heat met het gietijzeren rooster er in.
Eerst grillen we een paar plakken courgette. Deze hebben we dun gesneden en ingesmeerd met wat olijfolie.

We grillen daarna de sukade aan en draaien hem na 2 minuten een kwartslag. Zelfde verhaal doen we met de andere kant.

Dan plaatsen we het RVS rooster hoog in de BGE medium (zonder ConvEGGtor) en laten de sukade rustig doorgaren naar een kern van 49 - 50 graden. (meten = weten) Nu laten we hem nog even rusten. Dan nog even wat grof zeezout en vers gemalen peper er over en klaar.

Bestel hier je sukade: https://www.beefexclusief.nl/black-angus-sukade-gesplitst-f…

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Steakhouse ‘At Home'

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box