0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Donderdag 1 September 2019

  IBERICO SECRETO MET MOJO ROJO SAUS EN EEN LICOR 43 FRESCO

  Het is echt een geweldig stuk vlees wat met het smeltende vet een mooie bite en krokantje krijgt op het gietijzeren rooster. Vooraf even bestrooien met zeezout en achteraf wat versgemalen peper er over en klaar.

  MOJO ROJO SAUS

  Maar uiteraard wilden wij iets meer, dus maakten we er een MOJO ROJO saus bij. Mojo is er in het groen en rood en vindt zijn oorsprong op de Canarische Eilanden.

  Deze saus wordt vaak geserveerd met brood of hard gekookte aardappels, maar wij vinden hem heerlijk bij de Secreto.

  Voor de saus mengen we de volgende ingrediënten: 1 rode paprika, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 boterham, 3 eetlepels olijfolie, sap van een limoen, 1 theelepel paprikapoeder, klein bosje koriander en een mespunt zout.

  We snijden alles in niet te kleine stukken en malen dit in de blender tot een grove saus. Het brood maakt hem lekker ruw en stevig.

  COCKTAIL LICOR 43 FRESCO

  Nu we het vlees en de saus hebben moeten we natuurlijk nog wat drinken. Uiteraard is een Cerveza, bijvoorbeeld een San Miguel of een lekker volle Vino zoals een Rioja Gran Reserva heerlijk bij dit gerecht. Maar wij wilde iets met zoet en citrus.

  Citrus bij varkensvlees (en kip) doet het altijd goed en zoet bij varken ook, dus waarom geen cocktail? Who cares? of zoiets hoort of niet.

  Per glas gebruiken we 1 schijf sinaasappel, 1 schijf limoen en het sap van een halve (kleine) sinaasappel en limoen. Hier doen we 35 ml Licor 43 bij. Het glas vullen we met ijsblokjes en we vullen hem af met bruisend water (evt. Spa rood).

  FINGERFOOD

  De combi van de Secreto met het krokantje op de korst, de stevige peper/paprika saus en de zoetige cocktail zijn een verrassend leuke combi.

  We snijden de Secreto in dunne plakjes en eten het met de saus als 'fingerfood'.

  Zeker met de mooie nazomerdagen in aantocht absoluut een aanrader.

  • Berthold Van Der Kuy

   Geplaatst op dinsdag 22 september 2020 15:29

   Nou, we gaan ervoor vanavond. De foto’s en onze ervaring komen later op de avond.

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking