Iberico Schichtfleisch - Gestoofde gelaagde Iberico procureur

Iberico Schichtfleisch - Gestoofde gelaagde Iberico procureur

Bij procureur denk je al snel aan pulled pork, maar deze keer wilden we eens wat anders maken met dit mooie stuk Iberico varkensnek.

Bij procureur denk je al snel aan pulled pork, maar deze keer wilden we eens wat anders maken met dit mooie stuk Iberico varkensnek. De keus viel deze keur op de Dutch Oven. We hadden net de knotwilgen gesnoeid en daar waren nog wel wat takken van over dus besloten we een ‘tripod’ te bouwen, ketting erin, vuurtje eronder, dat moet goed komen.

Eerst snijden we de 1,6 kg procureur in plakken van ca. 1,5 cm dik. Deze kruiden we rondom met 'R Butts R Smokin’ BBQ Rub van Ozark Heat. Uiteraard kan je ook je eigen favoriet gebruiken of zelf een rub maken.
Dan snijden we 0,75 kg rode uien in schijven.

Dan bedekken we de bodem van de Dutch Oven kruislings met gerookt ontbijtspek. Hierop plaatsen we om en om een rij vlees en een rij uien. (je kan ook afwisselen met paprika). Het hele pakket past mooi in onze FT6 Petromax Dutch Oven. Als alles gestapeld is gieten we er een halve pot Smokey Mountain BBQ saus van Blues Hog overheen. Als laatste dekken we de paninhoud weer kruislings af met bacon of ontbijtspek. 

Ondertussen hebben we het vuurtje al opgestookt en hier een paar Firebrand briketten in gelegd. We hangen de Dutch Oven aan de ketting en leggen wat hete briketten op de deksel. Hou even de temperatuur in de gaten, het moet zachtjes pruttelen en niet hard doorkoken. Speel dus waar nodig wat met het vuur en de hoogte van de pan. Na 3,5 uur is de spek opgelost en is het vlees super zacht en valt uit elkaar. We hollen wat broodjes uit en vullen deze met de heerlijke mix van vlees, ui en saus.

Reacties

  • Placeholder

    Desiree

    Thursday 07 / 01 / 2021 @ 16:54

    Mooi recept!! Welke temperatuur hou je aan als de petromax op de kamado gaat???
    Ik gok rond de 140. Even goed monitoren, hij moet pruttelen en niet hard koken.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box