0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab De Graaf - Donderdag 25 Juni 2021

    Iberico Pluma met perzik, buffel mozzarella en verse munt

    De combi van het het gegrilde varkensvlees i.c.m. het zoet van de gegrilde perzik, het romige van de mozzarella en het fris van de verse munt is echt een heerlijke zomerse combinatie

    We kozen voor Pluma een typische versnijding van het eikeltjes knabbelende Iberico varken wat je nergens anders tegenkomt.

    Het komt net achter de nek vandaan, bevat geen pezen en is heerlijk mals en mooi gemarmerd.

    Het vlees kruiden we een klein beetje met Letz Q Pork Rub, het vlees heeft weinig nodig, alleen zeezout zou ook prima kunnen.

    De halve perzikken bedruipen we met wat Di Lorenzetto olijfolie en grillen we op het gietijzeren rooster boven direct vuur. Het gietijzer zorgt voor een mooi grillmark.

    Na beide zijden gegrild te hebben leggen we de perzikken apart en dekken deze af.

    Nu gaat het vlees op het rooster, en ook dit grillen we rondom boven direct vuur. Denk je dat het te hard gaat, dan kan je het vlees hoger of indirect leggen om door te garen tot 60 graden kerntemperatuur.

    Ook het vlees kan er af en laten we even rusten, ondertussen plukken we wat verse munt en scheuren we de buffel mozzarella in stroken.

    Het vlees snijden we dwars op de draad en serveren we met de perzik, mozzarella en munt.

    Een lekkere Rioja erbij en je waant je echt op een Spaans terras met dit heerlijke recept.

    Super simpel te maken, maar zoooo lekker.

    Bestel hier je Iberico Pluma

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking