0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab De Graaf - Woensdag 19 Juni 2021

  IBERICO BABY BACK RIBS

  Spare Ribs hebben we in alle soorten en maten en dat is maar goed ook want iedereen heeft niet alleen zijn eigen favoriete soort spare ribs, ook de bereiding en garing is erg persoonlijk. De een wil een botje afknabbelen, de ander wil juist 'fall of the bone'. De één houdt van dik bevleesd of zelf St Louis style cut incl buikribben, de ander houdt juist van dun. Er is geen goed of fout, smaken verschillen gewoon.
  Mijn persoonlijke favoriet zijn de Iberico Baby Back Ribben van het Spaanse eikeltjes knabbelende zwartpoot varken.
  Voor deze sessie hebben we eerst het vlies van de achterkant verwijderd door dit met een lepel los te wippen en m.b.v. een stukje keukenpapier in de hand (voor de grip) er af te trekken.
  Daarna hebben we de ribben gekruid met Cimarron Docs Sweet Rib Rub & BBQ seasoning.

  De Big Green Egg staat indirect ingeregeld op 100-110 graden en we voegen 2 blokjes Blues Hog Cherry rookhout toe.

  De Meater steken we in een aardappel en leggen we op het rooster. Zo kunnen we op afstand de temperatuur monitoren. De Ribben gaan er in voor de eerste 2,5 uur.

  Na 2,5 uur halen we de ribben er uit en vouwen een envelop van aluminium folie. Hier laten we de rib in zakken en doen hier klontje roomboter, wat Blues Hog Raspberry Chipotle BBQ saus en wat Calvados (Normandies appelsap) bij. De pakketjes gaan terug voor de volgende 1,5 uur.

  Als de tijd weer om is halen we de ribben uit de pakketjes en laten deze even ‘drogen’ in het ei, dan ‘lakken’ we deze af met de lekkere zoet / pittige Blues Hog Raspberry Chipotle BBQ saus.

  We plaatsen de ribben nog een goed half uurtje in het rek en dan zijn ze klaar.

  Als we een paar botjes lossnijden zie je de mooie rookrand van het Blues hog Rookhout.

  De ribben gaan op een plank met frites en serveren we op ons eigen terras met een lekker biertje, in dit geval een Corsicaanse Pietra (wie wat bewaard heeft wat).

  Bestel hier je spareribs naar jouw smaak eventueel zelfs voorgegaard

  www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level BBQ

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking