0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Donderdag 1 December 2019

  IBERICO ANANAS TERIYAKI BURGER MET GEGRILDE ANANAS GIN TONIC

  IBERICO ANANAS TERIYAKI BURGER MET GEGRILDE ANANAS GIN TONIC

  Wat past er beter bij een zwoele zomeravond dan een Hawai-burger en een Gin Tonic? (Behalve die zomer onweersbui die gister onder het grillen spontaan overkwam).
  Ter voorbereiding van de Gin Tonic bestrooien we alvast wat verse ananas schijven met PepRub, leggen deze op de gril (die moeten zo nog even afkoelen) en snijden vast wat citroen, limoen en plukken wat verse tijm takjes.

  Dan gaan we aan de slag met de Teriyaki saus. 
  In 240 ml water lossen we 1,5 eetlepel maizena op en hier gieten we 60 ml sojasaus bij. We snipperen 1 teen knoflook en 0,5 theelepel gember en voegen dit toe. Tot slot gieten we er nog 80 ml honing bij en roeren het geheel goed door.
  We plaatsen het pannetje op een simpele stabiele campingbrander en roeren het geheel regelmatig door en laten het dan 4 minuten zachtjes inkoken.
  Ondertussen hebben we de GT-ananas van het rooster gehaald om af te koelen en we grillen meteen even de Italiaanse bollen op de snijkant.
  Los van de smaak zorgt dit ook dat de broodjes straks niet snel slap worden van de saus.

  We Kruiden de Iberico burgers nog wat extra met ‘R Butts R smoking’ rub en wat zeezout en leggen deze op het gietijzer rooster.
  Ondertussen bestrooien we weer wat ananas schijven met PepRub van PureBBQ en leggen deze erbij.

  Als we de burgers en ananas omdraaien bestrijken we deze royaal met de Teriyaki saus. Dit herhalen we nog een paar keer. Ondertussen hebben wij de ananas en burgers verplaatst naar een hoger rooster om verbranden te voorkomen.
  Als de burgers klaar zijn dan bestrijken we de onderste helft van het broodje met de saus, hierop gaat wat sla, daarop de burger en vervolgens de ananas. Het geheel bestrijken we nog een keer met de saus, dan plaatsen we het broodkapje er op.

  Gin Tonic
  We vullen een mooi bol glas met ijsblokjes, doen hierin 2 schijven citroen, 2 schijven limoen, 2 schijven gegrilde ananas en wat takjes tijm. Dan vullen we hem af met Gin en tonic in de verhouding 1:3 en strooien er nog een klein beetje PepRub over. Bij het broodje leggen we nog wat ambachtelijke chips met zeezout en zwarte peper.

  Top zomeravond!

  Good Food, Good Friends, Good Times!
  www.beefexclusief.nl -

  De Iberico burgers vind je in het Primo Hamburgerpakket II met 5 verschillende soorten burgers. Een aanrader om te proberen. Ook de rubs, messen en Big Green Egg vind je in onze webshop.

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking