0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 2 November 2022

    Hertenrack met zuurkool, vanille portsaus en een stoofpeertje

    Weer een mooi wildgerechtje wat ook prima past bij die feestdagen.
    De basis voor dit recept vonden we op 24 Kicken.

    Stoofpeertjes hadden we nog gewecked uit eigen tuin op voorraad, dus beginnen we met de zuurkool (600 gr.).
    Deze wassen we en brengen we met 500ml witte wijn, 150 gr. boter, 2 laurierblaadjes en 1 el gembersiroop aan de kook.
    Dit laten we 1,5 uur zacht pruttelen en brengen we dan op smaak met wat zout en peper.
     
    Voor de vanille portsaus brengen we 500 ml wildfond, 250 ml rode port, 1vanillestokje en 2 steranijs aan de kook.
    Dit laten we rustig tot tweederde inkoken.
    De saus is vrij dun en kan je eventueel wat dikker maken met maizena of aardappelzetmeel.
     
    Ondertussen hebben we de Bastard opgestookt naar 180 graden en een skillet in de ring van het multilevel cooking system geplaatst.
    Het hertenrack hebben we gekruid met Funky Ouma Braaisalt.
    Als de skillet heet is doen we er wat olijfolie in en braden het hertenrack rondom bruin.
    Dan plaatsen we de platesetters in de Bastard en het RVS rooster. Hierop plaatsen we het hert met een kernthermometer.
     
    Als we een kerntemperatuur hebben bereikt van 52 graden halen we het vlees er af en laten het even rusten.
    Dan snijden we het hertenrack in plakken en serveren het met de saus, zuurkool en stoofpeer.
     

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking