Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
124147281_1537650736428549_3703360922776338715_o

Hertenrack met warme appels en cranberry saus.

Het ging er weer wild aan toe deze week met een heerlijk recept tijdens de mooie herfstdagen. We hebben een fijn hertenrrack gekozen en daar de silverskin van verwijderd met een scherp mes. Terwijl we het rack op kamertemperatuur laten komen gaan we aan de slag met de cranberrysaus en de appeltjes.

We vullen een pan met 1 dl heet water, 1 dl port, 100 gram suiker, 1 steranijs en wat kaneel en zetten deze op een zacht vuurtje.

Dan gaan de cranberry’s er bij en we laten deze open poffen, dat duurt ongeveer een kwartiertje.

We halveren 2 appels, halen het klokhuis er uit, strooien er wat kaneel over en leggen deze op een ovenschaal. Op elke appel leggen we een klontje boter en dan doen we ze een kwartiertje in de oven of Big Green Egg.

Nu mengen we uit de losse pols ca. 25 gram honing, ca. 1 eetlepel tijmblaadjes 2 fijngesneden knoflooktenen, 1 eetlepel grove mosterd en een eetlepel olijfolie. Hiermee bestrijken we het hertenrack rondom.

De Big Green Egg stoken we op naar ca. 130 graden en plaatsen de ConvEGGtor en het RVS rooster voor indirecte garing.

We strooien nog een handje rookhout bij de kolen en leggen het rack op het rooster.De Meater+ zit er weer in, dus nu gewoon wat geduld hebben.

Na ongeveer 1 glas Hertog Jan Bockbier is het hert op een kerntemperatuur van 53 graden.

We verwijderen de platesetter, leggen het gietijzeren rooster in de Big Green Egg en zetten alle lucht schuiven open.

Als het rooster heet is leggen we het rack heel even op het rooster voor de grillmarks, maar pas op de knoflook en honing van de marinade verbranden snel.

We halen het hertenrack uit de Big Green Egg en laten deze even rusten losjes onder folie ondertussen leggen we de schaal met appeltjes heel even terug in de warme Egg.

Dan snijden we het rack in plakken, leggen de appels erbij op een plank. Over de appels en het rack schenken we wat cranberrysaus.

Oh deer, wat is dit lekker.

Ook zin om helemaal wild te gaan? Bestel dan hier je hertenrack.

www.BEEFEXCLUSIF.nl - Thuis uit eten.

Tags

Reacties

  • voor kerstavond

    WI

    Wiebe Jan Stuursma

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.