0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Donderdag 30 November 2023

  Hertenbiefstuk met wildsaus en zoete aardappelpuree

  Hertenbiefstuk is echt mooi vlees voor de herfst. En herfst was het gisteravond zeker.

  Terwijl de regen met bakken naar beneden kwam met bliksem flitsten hebben we deze heerlijke hertenbiefstuk bereid.

  Eerst maken we een puree van zoete aardappel door deze te schillen, in blokjes van 3x3 te snijden, af te spoelen en in 15-20 minuten gaar te koken.

  Per kg zoete aardappel voegen we 100 ml warme melk en 30 gram boter toe. Even goed stampen en als laatste een lepel crème fraiche toevoegen en zout en peper. Nog even stampen en klaar.

  Voor de wildsaus mengen we een potje wildfond, 100 ml rode wijn, 50 ml Port en een laurier blad. Even doorroeren en 1/3 in laten koken.

  Dan doen we hier 150 ml room en 2 eetlepels Cranberry gelei bij, roeren goed door en laten dit inkoken tot de gewenste dikte. Nog wat zout en peper naar smaak toevoegen en eventueel op het laatst wat maizena als je hem meer wilt binden.

  Ondertussen hebben we de brick gevuld met spruitjes, broccoli en 3 juslepels bouillon, en deze plaatsen we in de kamado. Indirect heat gedurende 25 minuten op 190 graden tot ze beetgaar zijn.

  We koken wat worteltjes voor, schenken hier wat olijfolie over en grillen ze direct heat af op het rooster.

  Dan kunnen we aan de hertenbiefstukjes beginnen. Deze kruiden we met Funky Ouma Braaisalt en grillen we rondom direct heat op het gietijzeren rooster.

  Vervolgens leggen we ze indirect heat en laten ze garen tot een kerntemperatuur van 50 graden.

  We laten ze even rusten terwijl wij het bord opmaken met de puree en groentes. Dan snijden we dunne plakken van de biefstuk, leggen deze op het bord en maken het af met de wildsaus.

  We schenken een mooi glas wijn in en terwijl de donder en bliksem tekeer gaat genieten we van dit heerlijke herfstrecept.

  Bestel hier je hertenbiefstuk

  www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking