HEMELSE IBERICO VARKENSWANGEN IN LEFFE BRUIN

HEMELSE IBERICO VARKENSWANGEN IN LEFFE BRUIN

Weet je nog, die enge harige tante die vroeger altijd in je wang kneep. Uiteindelijk wist zij kennelijk wel wat lekker was. Er gaat namelijk weinig boven de Hemelse Iberico Varkenswangen.

Allereerst kruiden we de wangen van de eikeltjes knabbelende varkens met R Butts R Smoking Rub.
We richten de BBQ in op indirect en brengen hem op 110 graden. Ik zeg speciaal BBQ i.p.v Big Green Egg, want vorige week kreeg ik een opmerking van een vriendin: “Het ziet er altijd zo lekker uit, maar ik heb geen Big Green Egg’.
Uiteraard werkt een BGE super, zeker voor Low and Slow bereiding, maar dit kan ook allemaal prima op een Weber of andere gesloten BBQ en zelfs op een gas Genesis. Enige voorwaarde is dat je langdurig 110 graden vast kan houden.

We leggen een chunk rookhout op de kolen, en de wangetjes op het rooster en sluiten de deksel voor 2 uur.
Na 2 uur gieten we een flesje Leffe bruin in een aluminium bakje, doen daar een gesneden zoete ui en 2 plakken boter bij. Hierop leggen we de wangen en daar gieten we Blues Hog Smokey Mountain BBQ-saus overheen. Het geheel sluiten we af met aluminium folie en plaatsen we weer 2 uur in de BBQ op nog steeds 110 graden.

Na deze 2 uur halen we de bak er uit en leggen de wangetjes terug op het rooster. Nu lakken we ze rondom met de zoetige Very Berry saus van Smokey Goodness en laten ze zo nog een uurtje liggen. Halverwege lakken we ze nog 1 keer extra.

Na in totaal 5 uur zijn de Hemelse Ibireco Wangetjes klaar, het is weinig werk, je moet wel wat geduld hebben, maar dan heb je ook echt een super lekker stukje vlees op je plank liggen.

Bestel hier je Ibireco varkenswangen: https://www.beefexclusief.nl/deraza-iberico-varkenswangen.h…

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box