Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
172985744_1656065297920425_326937292626925894_n-1

GRAIN FED RIB EYES EN GROENE ASPERGES UIT DE CARROUSSEL

We zijn weer met de The Spit On Fire carroussel aan de slag gegaan en zoals beloofd hierbij de details. Uit ons Steakhouse ‘At Home’ Steakpakket hadden we 2 mooie graan gevoerde rib eyes gepakt van 200 gram en deze op kamertemperatuur laten komen.

We zijn weer met de The Spit On Fire carroussel aan de slag gegaan en hierbij de details.

Uit ons Steakhouse ‘At Home’ Steakpakket hadden we 2 mooie graan gevoerde rib eyes gepakt van 200 gram en deze op kamertemperatuur laten komen.

In de Big Green Egg Medium hebben we de spitring geplaatst en deze brengen we op een temperatuur van ca 150 graden.

We steken ook de MiniMax aan om de steaks heel even aan te grillen. Je zou dit ook in de medium kunnen doen voor je de spitring plaatst.

We maken een schaaltje klaar met roseval aardappelpartjes met olie, zeezout en wat kruiden als rozemarijn en doen hier wat citroensap over.

Van de verse groene asperges halen we 2 cm van de steel af.

De ribeyes kruiden we alvast rondom met Bold & Beefy rub van Blues Hog.

We plaatsen de carroussel in de Big Green Egg, leggen de aardappels in één mandje en verdelen de asperges over de andere twee. Deze smeren we nog even rondom in met Egosum olijfolie en bestrooien we met Wonder Green rub van Don Marcos.

We zetten de motor aan en sluiten de deksel. We wachten 10 minuten.

De MiniMax is inmiddels lekker heet en op het gietijzerrooster schroeien we de ribeyes heel even aan op beide zijden.

We openen de Medium, leggen de asperges bij elkaar in één mandje en de rib eyes op de vrij gekomen plek.

Als de Rib eyes een kerntemperatuur hebben van 50 graden halen we deze er uit en laten deze met een plakje roomboter er op rusten onder folie. Ook de asperges gaan er uit en laten we in de folie rusten. Als het vlees ‘uitgerust’ is gaan ook de aardappeltjes er uit en serveren we het gerecht compleet.

Zoals gezegd zou je het voorgrillen ook op het ‘grote’ ei kunnen doen voor je de carroussel plaatst, maar voor ons was dit wel zo handig.

Bestel hier je:

Carroussel

Steakhouse ‘At Home’ Steakpakket

Blues Hog Bold & Beefy Rub

Don Marcos Wonder Green

Egosum olijfolie

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.