0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab De Graaf - Donderdag 21 April 2021

    Graan gevoerde Entrecote op de zoutsteen.

    Uit ons Steakhouse ‘At Home’ Steakpakket hebben we 2 mooie 200 grams graan gevoerde entrecotes gepakt.
    Deze gaan we op de Don Marcos zoutsteen bereiden.
    De entrecotes zijn graan gevoerd wat een mooi vetadering geeft en zijn echt super mals, bijna zo zacht als rib eye.
    Bereiding op de zoutsteen is simpel, maar wel even opletten. Als we de Big Green Egg aansteken met 2 wokkeltjes leggen we meteen het RVS rooster er op en daarop de steen zodat deze langzaam mee opwarmt.
    Als de kolen lekker branden gaat de deksel dicht en laten we de temperatuur verder stijgen. Als we tegen de 200 graden zitten leggen we het rooster in de lage stand met daarop de steen. Hij ligt boven direct heat, maar is daar dus rustig naar toe gebracht.
    Als de steen goed heet is leggen we de entrecotes er op, in ons geval zonder kruiden. Nu volgt het ouderwetse steengrillen waarbij de zoutsmaak van de steen ook in het vlees trekt.
    Als we ze op 48 graden kerntemperatuur hebben halen we ze van het rooster, leggen er een plakje roomboter op en strooien daar wat Blues Hog Bold & Beef Rub op. We dekken de steaks af met folie. De steaks zijn klaar als de boter gesmolten is en de kruiden zo over de steak gevloeid zijn.
    Wat frietjes erbij en hoppa, een super lekkere steak voor op deze heerlijke voorjaarsavonden.

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking