Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
419192190_808408157967684_2787900120344374640_n

Goulash in Boerenbrood

Terwijl er zowaar een paar cm sneeuw gevallen was met daarnaast een zonnetje is het natuurlijk heerlijk weer voor een stoof. We dachten eerst aan een Boeuf Bourguignon of een Vlaamse Stoof, maar besloten voor een mooie Goulash te gaan. Dus geen wijn, bier, wortels, aardappels etc. maar een Tsjechische stoof waarin paprika de baas is. We baseren het globaal op een Big Green Egg recept van Michèl Lambermon. Eerst stoken we de kamado op naar 200 graden met het gietijzeren rooster er in. We gebruiken 4 sucadelappen à 200 gr. van het Waards Rund (Rubia Gallega) en deze kruiden we met Funky Ouma Braaisalt.

Terwijl er zowaar een paar cm sneeuw gevallen was met daarnaast een zonnetje is het natuurlijk heerlijk weer voor een stoof.
We dachten eerst aan een Boeuf Bourguignon of een Vlaamse Stoof, maar besloten voor een mooie Goulash te gaan.
Dus geen wijn, bier, wortels, aardappels etc. maar een Tsjechische stoof waarin paprika de baas is.

We baseren het globaal op een Big Green Egg recept van Michèl Lambermon.
Eerst stoken we de kamado op naar 200 graden met het gietijzeren rooster er in.
We gebruiken 4 sucadelappen à 200 gr. van het Waards Rund (Rubia Gallega) en deze kruiden we met Funky Ouma Braaisalt.

Op de gloeiende kolen leggen we een blokje kersenhout van BeefX Smokewood.
We grillen maar kort dus er zal niet zoveel rooksmaak in het vlees komen, maar een beetje i.c.m. met de gekarameliseerde grillsmaak is wel lekker.
Het vlees grillen we rondom goed aan en halen we van het rooster.
Ondertussen snijden we een rode en een gele paprika in niet te kleine stukken, net als 2 uien en 2 teentjes knoflook.
De Dutch Oven laten we vast even voorwarmen onder de heater.

Als het vlees uit de kamado gehaald is (de temperatuur houden we op 200 graden) plaatsen we RVS roosters en de Petromax FT 6 Dutch Oven.
Hierin gaat 75 gr. roomboter en als dit uitgebruist is gaan de paprika, ui en knoflook hierin en bakken we dit tot de ui glazig wordt.
Ondertussen snijden we het gegrilde vlees in stukken van ca. 3x3 cm en dat voegen we toe.
We strooien 2 el bloem over het geheel en roeren goed door.
Dan voegen we de volgende ingrediënten toe: 1 tl komijnzaad, 3 el paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder (hot), 1 takje tijm, 4 laurierblaadjes, een klein blikje geconcentreerde tomatenpuree, 2 el balsamico azijn, 1 el Rinse Appelstroop, 1 el dijonmosterd, 1 ltr. runderbouillon.

Ondertussen roeren we alles steeds goed door en de geur is nu al onweerstaanbaar.
We snijden 250 gr. champignons in niet te dunne plakken en voegen ook deze toe.
Deksel dicht en wachten tot alles begint te pruttelen.
Dan gaat de Dutch Oven even aan de kant en plaatsen we de platesetters.
We plaatsen de Dutch Oven terug met de deksel er op en de kamado (al in temp. gedaald door de koude platesetters) ‘knijpen’ we meteen naar 125 - 130 graden.
De timer zetten we op 2,5 uur.
Na 15 minuten kijken we even of de goulash zachtjes pruttelt. Hij mag niet koken, maar moet wel pruttelen.
Via de HerQs dome thermometer kunnen we binnen op afstand prima de keteltemperatuur in de gaten houden.

Elk half uur roeren we de pan even goed door.
Na ruim 2 uur kijken we even hoe dik hij is en voegen nog een verkruimelde halve plak ontbijtkoek toe om te binden.

We snijden 2 bosuitjes in ringen en voegen er 1 toe aan de pan, de tweede gebruiken we straks als garnering.
De goulash is heerlijk met rijst, aardappels of puree, maar wij hebben een mooi grof brood gekocht.
Hier snijden we de kap af en we hollen het brood uit. De goulash presenteren we in het brood. 

Een stoer gezicht op tafel.
Als het vocht even lekker in het brood getrokken is kan je dit in stukken snijden en verdelen.
Je kan ook kleinere broodjes nemen en ieder een eigen brood gevuld met goulash geven.

De smaak van de goulash samen met het grove brood is echt heerlijk.
Een mooi stevig gerecht boordevol smaak voor deze tijd van het jaar.

Bestel hier je sucadelappen
Bestel hier je Dutch Oven

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.