0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Dinsdag 17 Juli 2022

    Golden Saté kipdijspiezen van de tandoorring

    We genieten volop van het heerlijke zomerweer, dus de BBQ staat vrijwel continu aan.

    Zaterdag hadden we een pondje Waardse kipdij gepakt en in stukken gesneden. Dit hebben we gemengd met een kleine 35 gr. Golden BBQ Golden Saté mix. Het blijft apart hoe snel deze mix oplost door het vocht uit het vlees en een heerlijk ruikende saté maakt. Natuurlijk is dit smokkelen voor de puristen maar zo simpel en echt onwijs lekker.

    We hebben The Bastard op gestookt naar 200 graden en de kipdij rijgen we aan 2 tandoorspiezen.

    De topvent halen we van The Bastard en leggen de LetzQ tandoorring op de opening. De onderste ventilatieschuif zetten we op een heel klein kiertje en de spiezen laten we door de opening in de kamado zakken. De temperatuur loopt nog iets op maar niet veel.

    De spiezen garen mooi gelijkmatig, vrijhangend in de hete ketel zonder het gedoe van draaien of verbranden.

    We serveren de spiezen met satésaus, gedroogde uitjes, atjar, je kent het wel.

    We hebben hem nu al een aantal keren in de Big Green Egg medium gebruikt, maar ook in The Bastard Large is de tandoorring een geweldige accessoire voor nog geen 3 tientjes.

     

     

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking