0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab De Graaf - Donderdag 19 April 2021

  GOLDEN QUALITY SATE MIX

  We hadden weer een mooi nieuw product wat we uiteraard eerst zelf testen, Golden Quality sate mix van Golden BBQ. En dat dan ook nog eens in een gouden verpakking.
  Als we de verpakking openen ruiken we een sterk aroma van komijn, koriander, peper en gember. "Gebruik 65 gram per kg vlees" staat op de verpakking gedrukt. Maar hoe?
  Wat is nu de bedoeling? Mengen met olie, marinade maken, of gewoon droog kruiden?
  We besluiten maar gewoon te beginnen. Hiervoor nemen we 500 gram kipdij van onze Waardse Boerderijkip. Het lekkerste en malste vlees van de kip.
  Hier snijden we stukjes van en deze bestrooien we met keurig afgewogen 33 gram van de sate mix.
  We kneden het goed door elkaar en... ‘That’s when the magic happens’ de kruiden mix lost op door het vocht van het vlees en transformeert in een lekkere kleverige ketjap achtige marinade met een mooie mahoniekleur.
  Maar veel belangrijker, er komt een aroma vrij die me meteen terug doet denken aan de keuken van onze Indonesische buurvrouw waar ik op 5-jarige leeftijd binnen liep.
  Dat moet wel een goed teken zijn.
  Als we de kruidenmarinade goed door het vlees gekneed hebben doen we het vlees in een zak en vacumeren deze met ons Solis vacuumapparaat. Dit hoeft uiteraard niet, maar zo blijft alle aroma in de zak bij het vlees.
  Deze zak gaat 5 uur de koelkast in, maar overnight kan ook prima.
  Na 5 uur stoken we de Big Green Egg op naar 220 graden met het gietijzerrooster hoog bovenin. Zo schroeit de sate lekker op het rooster en verbrandt niet zo snel.
  Het voordeel van deze kruidenmix t.o.v. een reguliere marinade is dat deze minder nat is en ook sowieso wat minder snel verbrand gok ik.
  Als de sate klaar is serveren we deze als streetfood met een bakje satesaus, atjar, komkommer, lenteui ringetjes etc.
  Onze conclusie, deze mix moet gewoon op je plank staan. Super van smaak en met 10 minuten werk en slechts een paar uur wachten heb je een heerlijk gemarineerde sate klaar voor op je BBQ.
  1 Zakje biedt genoeg mix voor ruim 3 kg kip- of varkenssate.
  Ideaal voor een zwoele zomerdag.
   

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking