Gestoofde Waards Kalfssukade op knolselderijpuree

Gestoofde Waards Kalfssukade op knolselderijpuree

Uit ons Waards kalfspakket kozen we (na de vitello tonato burgers en de Saltimbocca van kalfsoester) deze keer voor de kalfssukade.
2 Prachtige stukken van een pond per stuk. Je kan deze in stukken snijden, maar wij kozen voor mooie plakken.
Let op dat je een scherp mes pakt want je moet serieus door de zeen snijden. Bijna onvoorstelbaar dat dit straks boterzacht wordt.

We snijden het vlees zoals gezegd in 2x 3 plakken en kruiden dit met Blues Hog Bold & Beefy rub. Daarna strooien we er nog wat bloem over.
Dan snijden we 1 winterwortel in plakjes, 1 prei en 1 witte ui in ringen en maken 1,5 liter runderbouillon aan. We raspen 25 gram verse gember en pakken 2 steranijs, een fles port en een pot kersen. Dit zetten we allemaal klaar.

Nu verhitten we 50 gram boter in de Petromax Dutch Oven (jawel ook op het gasfornuis een perfecte stoofpan) en doen hier een scheutje olijfolie bij.
Dan leggen we het vlees er in en bakken dit rondom bruin.

Als het vlees mooi bruin is halen we het uit de pan en doen ca. 100 ml port in de pan, dit laten we iets inkoken. We doen de bouillon erbij en brengen het aan de kook.
Het vlees gaat terug in de pan en we voegen de wortel, ui en prei toe. Gevolgd door een halve pot kersen, gember en steranijs. De deksel gaat op de pan en het vuur zetten we laag.

Dit laten we heel zachtjes 2,5 uur pruttelen.

Stampot:
In het laatste half uur maken we een knolselderij / aardappel stampotje.
Simpel: Snij de aardappelen en de knolselderij grof in stukken. Kook beiden gaar, giet ze af, doe alles in 1 pan met 50 gram boter en 50 ml kookroom en stampen maar. Voeg nog wat nootmuskaat, zout en peper toe naar smaak.

Terug naar de stoof:
Haal het vlees uit de pan en zeef het kookvocht. Doe het gezeefde vocht terug in de pan, breng het aan de kook en voeg de 2e helft van het blik kersen toe. Bind de saus met wat maizena .

We serveren de kalfssukade op de stampot met wat saus erover. Dan maken we het af met wat van de uitgezeefde wortel en fijngehakte peterselie.

Dit was weer echt genieten.

Bestel hier je Waards Kalfspakket de luxe

Bestel hier je Petromax Dutch Oven

 

Ingrediënten:

100 gram boter
2 stukken kalfssukade A 500 gram versneden in 6 plakken
ca. 100 milliliter port
1.5 liter runderbouillon
1 winterwortel
1 prei
1 witte ui
1 pot kersen
2 steranijs
25 gram geraspte verse gember

Stampot:

500 gram aardappels
500 gram knolselderij
50 milliliter kookroom
nootmuskaat
Maizena

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box