Gestoofde Lamsnek met couscous

Gestoofde Lamsnek met couscous

Stoofpot klinkt winters, maar deze gestoofde lam is alles behalve dat. Een heerlijk mediterraans gerechtje wat prima past bij het mooie weer.

Snij het vlees in stukken en kruid het met peper en zout, kardemom, kaneelpoeder en bloem.
Meng het geheel goed door

Snij de uien in ringen.

Ondertussen stoken we de BGE op.

Terwijl hij opwarmt zetten we de pan er al op een laag rooster in. We willen namelijk niet dat het ei te heet wordt en gebruiken dus meteen alle warmte.
Laag geplaatst is de pan snel heet en we braden het vlees erin rondom aan. Dan halen we het vlees er uit en doen de uienringen er in.
We doen er een klein scheutje olie bij zodat ze lekker snel kleuren.
Dan leggen we het vlees er op, blussen af met de rode port en gieten de bouillon erbij.
En voegen de steranijs en het kaneelstokje toe. Het geheel roeren we goed door en laten we even verder opwarmen.

Dan halen we de pan er uit en draaien het rooster om zodat deze hoog staat.
De onderschuif gaat dicht tot ca. 3 cm en de margrietschijf op een kiertje.

De Petromax FT 6 zonder pootjes past zonder deksel precies in de Big Green Egg medium.
We regelen de BGE af op een keteltemperatuur van ca 90 graden, de stoofpot blijft zo mooi zachtjes pruttelen.

Na een uur voegen we de gewelde pruimen toe.
Nu laten we het nog 2 uurtjes door pruttelen.

Als de stoofpot klaar is maken we de couscous en mengen hier wat Marokkaanse Ras El Hanout kruiden en wat verkruimelde feta doorheen.
Als laatste leggen we er wat schijfjes citroen op.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box