0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 1 December 2019

    GEKRUIDE WAARDS BOERDERIJ KIPROLLADE

    Onze Waardse Boerderij kiprollade is gewoon een complete kip ontdaan van de botten, opgerold en voorzien van een netje.
    Deze keer bereiden we hem in een Dutch Oven of braadpan. Deze kan je zowel in de BBQ als in de oven plaatsen.

    De bereiding:
    Verwarm de BBQ of oven oven voor op 180 °C.
    Maak de aardappels schoon en snijd de aardappels en de ui in vieren. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Dep de kiprollade droog met keukenpapier.
    Verhit de olie in een braadpan en bak de kiprollade in ca. 10 min. rondom bruin.
    Breng 300 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Schep de aardappelen in de braadslee of Dutch Oven. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurierblaadjes en peper naar smaak toe. Meng het bakvet van de kiprollade erdoor. Leg de rollade hier tussen. Schenk de bouillon erover. Bak 50 min. in het midden van de oven (in ieder geval totdat de kip een kern van 75 graden heeft). Keer de rollade en het aardappelmengsel tussentijds om.
    Neem de rollade uit de braadslee en leg hem op een snijplank. Verdeel het aardappelmengsel over 4 borden.
    Snijd de rollade in plakken en verdeel over de borden. Bestrooi de borden met fijngeknipt bleekselderijgroen.

    Ingrediënten voor 4 personen:
    • 600 g vastkokende aardappelen
    • 3 zoete uien
    • 400 g winterpeen
    • ½ struik bleekselderij
    • 1 kilo kiprollade
    • 2 el traditionele olijfolie
    • 300 ml water
    • 1 kippenbouillontablet
    • laurierblaadjes
    • braadslee of Dutch Oven

    Bestel hier je Gekruide Waardse Boerderij Kiprollade: https://www.beefexclusief.nl/kip-rollade-gekruid.html

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking